Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV heeft vijf wensen voor nieuw kabinet

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV heeft vijf wensen voor nieuw kabinet
Publieksvoorlichting - (publieksvoorlichting@vc.fnv.nl)

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal vindt het "gênant, eigenaardig en een beetje verdacht dat geen enkele politieke partij in haar verkiezingsprogramma ook maar het begin ontvouwt van een visie op de ontwikkeling van de arbeidsverhoudingen en de betekenis van het overlegmodel." Dat zegt hij vrijdagavond 1 maart op een spreekbeurt voor ondernemers in het Gelderse Terborg. De FNV maakt daar ook vijf wensen voor een nieuw kabinet wereldkundig. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal, vindt het "gênant, eigenaardig en een beetje verdacht dat geen enkele politieke partij in haar verkiezingsprogramma ook maar het begin ontvouwt van een visie op de ontwikkeling van de arbeidsverhoudingen en de betekenis van het overlegmodel." Dat zegt hij vrijdagavond 1 maart op een spreekbeurt voor ondernemers in het Gelderse Terborg. De FNV maakt daar ook vijf wensen voor een nieuw kabinet wereldkundig.

Zo wil Nederlands grootste vakcentrale handhaving van algemeen verbindend verklaring van CAO's. Meer voorzichtigheid met liberalisering en privatisering. Betere mogelijkheden voor het combineren van arbeid en zorg, en van werk en privé. Een miljardenimpuls voor het onderwijs. En de FNV doet een oproep aan de werkgevers elkaar niet los te rond het antidiscriminatiebeleid.

Bij de ontwikkelingen rond het SER-advies over de WAO staat De Waal uitvoerig stil. Geërgerd merkt hij daarover op: "Wie is eigenlijk in gevecht met wie? Groen Links tegen de PvdA! De PvdA en het CDA tegen de VVD! De VVD tegen de hele SER! Het CPB tegen iedereen en vooral tegen de WAO-ers zelf. De politieke partijen en de rekenaars van het CPB voeren een eigen spektakel op. Alsof ze willen bewijzen dat ze beter theater kunnen maken dan Pim Fortuyn of desnoods Johnny Kraaikamp senior."

De Waal waarschuwt Den Haag niet selectief te gaan winkelen met het SER-advies: "Geen enkele politieke partij moet denken dat na 15 mei de kabinetsformatie een veilige gelegenheid is om het mes te zetten in het SER-akkoord. Ook dan zal men zich moeten realiseren dat de vakbeweging geen medeverantwoordelijkheid kan en wil nemen voor het mede oplossen van dit maatschappelijke en economische probleem, als het SER-akkoord ter zijde wordt geschoven."


1 maart 2002
Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over uw salaris? Ga naar www.loonwijzer.nl of www.vrouwenloonwijzer.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie