Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 1-03-2002 2e Persbericht 1 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagmiddag om 14.10 uur is een 17-jarige jongen uit s Hertogenbosch aangehouden. Kort daarvoor had hij in een winkel op de Rechtestraat een beveiligingsmedewerker met een vuurwapen bedreigd. De gewaarschuwde politie trof de jongen in de Stationshal Noord aan. Bij fouillering van de verdachte is geen vuurwapen aangetroffen. In de plastic tas die ver-dachte bij zich had zijn twee spijkerbroeken, met daaraan beveiligingslabel, aangetroffen. De broeken zijn inbeslaggenomen. De jongen is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Twee zwaargewonden bij verkeersongeluk Op de kruising Keizersgracht Grote Berg- Wal zijn vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 44-jarige fietster uit Eindhoven en haar 7-jarige dochtertje, dat achterop zat, zwaargewond geraakt. Het tweetal kwam op het kruispunt in aanrijding met de vrachtwagen van een 44-jarige chauffeur uit Helmond. De traumahelikopter kwam ter plaatse en bood assistentie. Vervolgens zijn moeder en dochter naar het Máxima Medisch Centrum in respectievelijk Eindhoven en Veldhoven gebracht. Het kruispunt was enige tijd afgesloten. Rond 15.30 uur is de weg weer vrij gegeven voor het verkeer. De 44-jarige chauffeur is door de politie aangehouden voor verder onderzoek. De juiste toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt door de politie onderzocht. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van Eindhoven Centrum via 0900-8844.

Helmond: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 22.45 uur is in een woning aan het Kempenhof een 26-jarige bewoner aangehouden. Getuigen zagen dat eerder op de avond vijfentwintig vuilniszakken op het Kempenhof werden gedumpt. De gewaarschuwde politie trof in de zakken restanten van hennepplanten en delen van beregeningsslangen aan. Uit onderzoek bleek dat de zakken afkomstig waren uit de woning van de 26-jarige Helmonder. In de woning van verdachte trof de politie op de bovenverdieping een ontmantelde hennepkwekerij met daarbij behorende apparatuur en kweekmiddelen aan. De apparatuur en kweekmiddelen zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Elsendorp: Dodelijk verkeersongeluk
Vrijdagmorgen rond 5.50 uur is bij een verkeersongeval op de Ripseweg de 32-jarige Nico-laas van Hout uit Helmond om het leven gekomen. Door onbekende oorzaak raakte de 32-jarige bestuurder van de weg en botste tegen een boom. Hij overleed ter plaatse. De vijf inzittenden van de bestelauto zijn zwaar gewond overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Zo is een 26-jarige man uit Eindhoven naar het Radboud in Nijmegen gebracht. Zijn toestand is kritiek. Een 31-jarige man uit Roermond is naar ziekenhuis Bernhove in Veghel gebracht. Hij heeft inwendige verwondingen en zijn toestand is stabiel. Een 37-jarige man uit Roermond is via het Radboud naar het VU in Amsterdam gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. Een 46-jarige man uit Roermond is met een beenbreuk in het Maasziekenhuis in Boxmeer opgenomen. Een 32-jarige Eindhovenaar is in kritieke toestand in het Carolusziekenhuis in s Hertogenbosch opgenomen. Drie van hen zaten bekneld in de auto en zij zijn door de brandweer bevrijd. De weg is enige tijd gesloten geweest en er was een omleiding. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Gemert-Laarbeek via 0900 8844.

Asten: Diefstal portemonnee
Vrijdagmorgen rond 10.30 uur is van een 64-jarige vrouw uit Asten haar portemonnee gesto-len. Zij was aan het winkelen op de Emmastraat. Toen zij wilde afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee weg was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ruim 150.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie