Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B-Day-tour D66

Datum nieuwsfeit: 02-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

D66

D66-logo

B-Day - 2 maart

B-Day-tour
B-Day-tour: klik op plaatje voor vergroting

Wat betekent B-Day?
Onder de gezamenlijke campagnenaam B-Day (burgerdag) zal er door meerdere afdelingen in en rond Amsterdam op 2 maart samengewerkt worden. D66 is van mening dat politici er zijn voor de burgers en niet andersom. Een uitwerking van deze gedachte is B-Day. We willen de politiek weer naar de burgers brengen. Daarvoor is het ook belangrijk dat u weet wie wij zijn. Wij willen toegankelijk en herkenbaar voor u zijn. Op 2 maart vinden er in diverse stadsdelen B-Day-activiteiten plaats.

Wat betekent B-Day?

* B-Day is Burgerdag: dit is de dag dat de burgers van Amsterdam de locale, landelijke en toekomstige politici van D66 kunnen leren kennen.

* B-Day is B-Awareness: in deze tijd van het opkomende "extreem" populisme is het van belang dat we meer dan ooit werken aan een tolerante samenleving. Dit is een opgave voor iedere burger van Amsterdam. Jong, oud, allochtoon, autochtoon of mensen die in Nederland nog steeds als vreemdeling worden ervaren. Kom op voor de medemens en wees je bewust van de inhumane ontwikkelingen in onze samenleving, zoals groepen mensen die gestigmatiseerd en buiten de samenleving geplaatst worden door politieke bewegingen als LN en Pim Fortuyn.

* B-Day is B-there: wij zijn er voor u, maar u maakt het verschil door in uw directe omgeving een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een gezonde, menselijke en tolerante samenleving. Laten we samen vaststellen wat we voor elkaar kunnen betekenen!
* B-Day is B-Wise: ook wij voeren campagne. Maar wij willen een eervolle verkiezingscampagne voeren. Met verstand, maar in deze tijd ook met de vuist op tafel!

Wat gebeurt er allemaal op 2 maart?
Elke afdeling van D66 in Amsterdam, Diemen, Amstelveen en Ouder-Amstel organiseert op 2 maart eigen activiteiten in de stadsdelen en gemeenten. De afdelingen worden met elkaar verbonden door landelijke politici van D66 uit de top-10 van de kandidatenlijst, kandidaten voor de centrale gemeenteraad en Jonge Democraten. Dit zijn:

Vivien van Geen,
Bert Bakker,
Fatma Koser-Kaya,
Hein Westerouen van Meeteren,
Ursie Lambrechts,
Boris van der Ham,
Jasper Horman (Jonge Democraat),
Willem van Heijningen,
Elly van Sluijs en anderen.

Deze landelijke, locale en toekomstige politici van D66 maken verdeeld in twee teams een tournee van afdeling naar afdeling om uiteindelijk hun reis af te sluiten in het Vondelpark. De finale in het Vondelpark start om 15.00. U kunt de tournee volgen en zo met ons kennismaken. De afdelingen die meedoen zijn: Bos en Lommer, Baarsjes, Binnenstad Amsterdam, Oud Zuid, Zuideramstel, Oud West, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij rond de 1000 leden van D66.

U als burger maakt het verschil! Niet de politiek. D66 wil eraan bijdragen dat u in staat wordt gesteld om uw idealen en ambities waar te maken. De voorwaarde hierbij is wel dat dit in een klimaat van wederzijds respect gebeurt. Merkt u ook het verschil? Maak samen het verschil: stem D66.

Tour 1:

* Start Diemen 12.00 uur (winkelcentrum),
* Duivendrecht 12.50 uur (Dorpsplein),

* Ouderkerk 13.30 uur (Dorpsstraat tegenover haventje),
* Amstelveen 14.00 uur (Stadshart: winkelcentrum),
* Finale: Vondelpark

Tour 2:

* Start Binnenstad 10.00 uur (Noordermarkt),
* Bos en Lommer 11.30 uur (Bejaardentehuis de Boeg: Hoek Hoofdweg/ Bos en Lommerplein),

* Baarsjes 13.00 uur (Mercatorplein 17/ Wijkcentrum),
* Zuideramstel 14.00 uur (Rijnstraat: tussen Vrijheids- en Kennedylaan),

* Finale Vondelpark

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie