Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Huis in Servicecentrum Oost Enschede

Datum nieuwsfeit: 02-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Open Huis in Servicecentrum Oost

Enschede, 25 februari 2002
Zaterdag 2 maart vindt in het nieuwe servicecentrum Oost een Open Huis plaats.
Tussen 10.30 en 17.00 uur zijn alle inwoners van Enschede en omgeving welkom in het nieuwe gebouw op de hoek van de Gronausestraat/Zuid Esmarkerrondweg.
Het Open Huis heeft als thema: `Jongeren in Oost'.

In het servicecentrum Oost zijn verschillende gemeentelijke en particuliere instanties gehuisvest. In stadsdeel Oost zijn dit: Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling: Wijkservice afdeling Oost, Dienst Burger- en Algemene Zaken: afdeling Burgerzaken, Bouw- en Milieudienst: Stadsdeelbeheer Oost, Stadsdeelmanagement Oost, Politie Twente: afdeling Enschede Oost, Justitie In De Buurt-Enschede Oost, Stichting Thuiszorg Enschede-Haaksbergen, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening, Vrijwillige Oppas- en Thuishulp Twente en de Wijkraden en Dorpsraad Glanerbrug. Door vanuit één centrum samen te werken kan de burger een betere dienstverlening worden geboden. De ervaringen in de servicecentra Noord en West zijn in dit opzicht positief.

Demonstraties en presentaties
Vanaf 10.30 uur presenteren en demonstreren de verschillende partners in het centrum zich aan het publiek. De Politie verzorgt demonstraties van de hondenbrigade, speurhonden, surveillancemotor en een technisch recherchewerk. Thuiszorg Enschede-Haaksbergen organiseert in het centrum de "dag van de zorg", met voorlichting over vacatures en opleidingen, voedingsadvisering en dieetadvies, sportmassage, wegen en meten. Verder zijn er demonstraties met een tillift, een poppendokter en kleurplaten voor kinderen. Daarnaast is er informatie over de voortgang van de wijkvisie Oost door projectgroepleden.

Circus, Mime- en muziektheater
Voor en door kinderen, dit zijn de voorstellingen van Circus Tijgeest (12.00 en 13.00 uur) en Mime- en muziektheater Papageno (14.30 uur). De toegang tot de circustent is gratis.

Enschede vanuit de lucht
Vanaf woensdag staat naast het servicecentrum bij het Miro-terrein een Hoge Rad. Vanuit deze attractie is er een prachtig uitzicht op het nieuwe gebouw en het stadsdeel Oost. Verder zijn aanwezig een `muizenstad' en een bootjesmolen (Kapitein Hoek). De openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 10.00 tot 20.00 uur. De toegangsprijs voor elke attractie bedraagt
1,50.
Enschede FM zendt de gehele dag live uit vanuit het servicecentrum.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie