Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil spoeddebat over noodsituatie verpleeghuizen

Datum nieuwsfeit: 02-03-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Rotterdam, 1 maart 2002.

SP wil spoeddebat over noodsituatie verpleeghuizen

De noodsituatie blijkt uit dreigende faillissementen van verpleeghuizen, het zeer verontrustende Inspectierapport over de gevolgen van de tekorten aan verplegend personeel en het noodsignaal van LOMOZ dat 33 verpleeghuizen melden in financiële nood te verkeren.

Naar aanleiding van de berichten over dreigende faillissementen van negen verpleeghuizen in de regio Leiden vroeg SP-kamerlid Kant de staatssecretaris al om een spoedreactie. " Maar haar bagatelliserende reactie op de noodkreet is volstrekt onvoldoende", aldus Kant. "De verpleeghuizen geven aan te weinig geld te hebben om verantwoorde zorg te geven. Het bedrag dat ze krijgen per bewoner is veel te laag, en moet dus gewoon omhoog." Daarnaast blijkt er een CAO-gat te zijn: oftewel de laatste afgesloten CAO is onvoldoende gecompenseerd door het Rijk, waardoor er weer bezuinigd moet worden op de zorg. Kant: "Het is toch werkelijk absurd dat als de voor een schamele loon harde werkers in verpleeghuizen er een beetje bij krijgen, dat dan vervolgens weer ten koste gaat van de toch al tekortschietende zorg? De Paarse belofte dat geld is niet meer het probleem in de zorg blijkt vals."

Voor meer info:

Agens Kant 06 51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie