Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 02-03-2002

Datum nieuwsfeit: 02-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 2-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vernielingen
DRONTEN - In een eetgelegenheid aan Het Ruim is vanmorgen vroeg een 20-jarige jongen uit Dronten aangehouden wegens het aanrichten van vernielingen en het plegen van verzet bij de aanhouding. De jongen maakte deel uit van een groepje van vier jongens, die kort tevoren een snackwagen op De Rede probeerden om te gooien. De verdachten konden even later worden opgespoord om de eventuele schade te verhalen, maar de 20-jarige sloeg een agent en is na zijn aanhouding geboeid meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

ALMERE - Vanmorgen vroeg zijn twee jongen van 18 en 19 jaar uit Almere aangehouden na het plegen van mishandeling en vernielingen op het Noordeinde. Na een melding van mishandeling door de 19-jarige van een 20-jarige jongen uit Almere, was het slachtoffer zelf al met een aantal getuigen naar de groep gelopen, waarvan de dader deel uitmaakte. Toen die door de getuigen uit de groep werd gehaald, brak er een vechtpartij uit en werd er met stenen gegooid, waarbij een ruit werd vernield. Niemand raakte daarbij verder gewond. Even later werd de dader in de directe omgeving aangehouden, evenals de 18-jarige, die de ruit vernield had. Beide verdachten zijn aangehouden voor verhoor.

ALMERE - Een 16-jarige jongen uit Almere is vrijdagmiddag aangehouden na vernieling van een auto aan de E.F. van den Banweg. Surveillanten zagen dat de jongen zich op de voorkant van de auto liet vallen, met een deuk in de motorkap tot gevolg. Bij zijn aanhouding gaf de jongen een valse naam op, waarna hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en vervolgens is thuisgebracht naar zijn ouders.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Ter hoogte van de kruising Cinemadreef / Oscarlaan is vrijdagmiddag een 27-jarige automobilist uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een 58-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg. Bij het rijden over de Cinemadreef richting Veluwedreef zag de 58-jarige niet dat het licht op rood stond. Op de kruising botste hij tegen de auto van de 27-jarige, die net optrok van de Oscarlaan richting Odeonlaan. De Almeerder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE - Vrijdagmiddag is op de Buitenring een 31-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt na een aanrijding. De 31-jarige kreeg geen voorrang van 32-jarige bestuurster van een bestelauto uit Holwerd, die van de afrit A6 reed. Door de botsing gleed de auto van de Lelystedeling van het talud en sloeg over de kop. De man moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden en is per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht met onbekend letsel. Beide auto`s zijn afgesleept.

Rijden onder invloed
ALMERE - Een 21-jarige automobilist uit Almere is afgelopen nacht aangehouden voor drie overtredingen: rijden onder invloed, het negeren van het rode verkeerslicht en het niet dragen van een autogordel. Surveillanten zagen hem met zeer hoge snelheid over de Cinemadreef rijden, waarbij hij niet stopte voor het rode verkeerslicht. Op de H. Avercampstraat werd hij gedwongen te stoppen en kreeg een blaastest, waarbij hij 525 ug/l blies (1.2 promille). Naast de boetes en de pv`s heeft hij een rijverbod van 5 uren gekregen.

LELYSTAD - Op de Larserweg is vanmorgen vroeg een 50-jarige bestuurder van een bestelauto uit Nijmegen met zijn voertuig over de kop geslagen. Surveillerende agenten zagen bij aankomst de bestuurder al naast zijn busje staan. Hij verklaarde dat hij de controle over het stuur was verloren tijdens het draaien van een sigaret. Bij de blaastest blies hij 785 ug/l (1.8 promille). Na controle door GGD-personeel is hij aangehouden wegens rijden onder invloed en is zijn rijbewijs in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie