Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nightliner Bergen op Zoom van start

Datum nieuwsfeit: 02-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bergen op Zoom


Nightliner gaat in maart rijden

Op 2 maart 2002 gaat de Nightliner rijden! De eerder aangekondigde start op 12 januari 2002 wordt verschoven naar 2 maart. Reden hiervoor is de inzet door de BBA van een aantal 'leut'-bussen voor en tijdens de vastenavondperiode. Door deze inzet zou de Nightliner één weekend rijden (12/1) om vervolgens drie weken stil te staan. De (publiciteitscampagne voor de) bekendheid van Nightliner zal na deze periode van stilstand vrijwel volledig verdwenen zijn. De publiciteitscampagne Nightliner start nu direct na vastenavond. De Nightliner start op 2 maart 2002.

Nightliner
De Nightliner vertrekt om 02:00 en 03:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag vanaf de Westersingel in Bergen op Zoom. Er worden twee routes gereden. Een route loopt vanuit Bergen op Zoom via Halsteren, Lepelstraat, Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Oud Vossemeer naar Tholen (stad). De andere route doet na Bergen op Zoom, Hoogerheide en Ossendrecht aan op weg naar Putte. De prijs voor een kaartje bedraagt 3.50. Nightreizers met een weekend-OV of een abonnement voor het traject van de Nightliner betalen 2.50. De Nightliner is een initiatief van de Gemeente Bergen op Zoom. De gemeente Woensdrecht en de Provincie Noord Brabant leveren een financiële bijdrage.

Doelgroepen
De belangrijkste doelgroep is jongeren die uitgaan in Bergen op Zoom èn in de omgeving wonen. Zij moeten gebruik gaan maken van de Nightliner.
De Nightliner biedt ook grote voordelen aan de ouders van deze jongeren. Ouders die hun kinderen in Bergen op Zoom ophalen na het stappen, kunnen thuisblijven. Ouders waarvan de kinderen op eigen gelegenheid naar huis komen, kunnen gerust gaan slapen, immers: De Nightliner brengt ze veilig thuis.

After-party-Nightliner
De reguliere Nightliners rijden alleen in de nacht van zaterdag op zondag. In overleg met de BBA bestaat de mogelijkheid om de Nightliner ook na schoolfeesten in te zetten. Op deze manier kan een schoolfeest afgesloten worden met een veilige thuisreis.

Enquête
In 1999 werd op initiatief van een aantal politieke partijen in de Bergse gemeenteraad een enquête gehouden onder 1800 scholieren die in Bergen op Zoom of omgeving op school zitten. 1276 leerlingen vulden de enquête in. 837 van hen zijn afkomstig van buiten Bergen op Zoom. Van deze groep is het interessant om te weten hoe ze na het stappen naar huis gaan. 337 leerlingen worden gehaald en bijna evenveel (329) gaat met de brommer of de fiets. 154 overnachten bij vrienden in Bergen op Zoom en een kleine groep (63) gaat per taxi naar huis. Van de leerlingen van buiten Bergen op Zoom geeft 76% aan soms of vaak van de Nightliner gebruik te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie