Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 03-03-2002

Datum nieuwsfeit: 03-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Zonder gordel en dronken

ELST Tijdens een gordelcontrole op de Rijksstraatweg zaterdagmiddag, werd een automobilist omstreeks 15.30 uur staande gehouden. Bij het openen van het portier rolde de bestuurder, een 47-jarige man uit Elst, letterlijk de auto uit. Hij droeg geen gordel en bleek bovendien bij een ademanalyse op het politiebureau in Veenendaal een alcoholpromillage van 3,05 in het lichaam te hebben. Het rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal is aan hem uitgereikt.

Gewond bij aanrijding

LEERSUM Een 15-jarige jongen uit Leersum is zaterdagmiddag rond 14.00 uur op de Burgemeester Van den Boschlaan gewond geraakt nadat hij met zijn fiets tegen een hem passerende snorfietser aan reed. Beiden kwamen ten val. De snorfietser, een 16-jarige jongen uit Leersum, en de fietser reden in dezelfde richting toen het voorwiel van de fietser blokkeerde en de snorfietser hem niet meer kon ontwijken. De fietser is met hoofdletsel per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist vervoerd.

Politiejunioren controleren autos

VEENENDAAL Politiejunioren van de Politie Regio Utrecht hebben vrijdag en zaterdag op verschillende parkeerplaatsen autos gecontroleerd in het kader van de actie Niets erin, niets eruit. Deze preventie-actie is er op gericht automobilisten te stimuleren geen waardevolle spullen zichtbaar in hun auto achter te laten en zo het aantal auto-inbraken te laten teruglopen. In totaal werden 501 autos gecontroleerd. Er werden vier onafgesloten autos aangetroffen. Bij 122 autos werd zichtbare buit zoals cd-spelers, fototoestellen, dure zonnebrillen en laptops geconstateerd. Op alle autos werd een briefje met de bevindingen en zonodig een waarschuwing achtergelaten.

Alcohol

VEENENDAAL Op de Vijgendam werd zondagmorgen omstreeks 00.30 uur een automobilist staande gehouden omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was. De bestuurder, een 24-jarige man uit Utrecht, bleek bij ademanalyse op het politiebureau een alcoholpromillage van 0,95 in zijn bloed te hebben. Er is aan hem een proces-verbaal uitgereikt.

Op de Duivenwal werd zondagmorgen rond 02.00 uur eveneens vanwege alcoholvermoeden een automobilist staande gehouden. De man, een 49-jarige man uit Veenendaal, bleek na ademanalyse 0,65 promille alcohol in het lichaam te hebben. Ook hij ontving een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie