Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 03-03-2002

Datum nieuwsfeit: 03-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 10.45 uur

Aanhoudingen in het uitgaansgebied

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks half vijf werd een 29-jarige man uit Utrecht op het Neude aangehouden nadat hij een taxichauffeur met een bierfles in zijn gezicht had geslagen. De chauffeur hield een gekneusde neus over aan het incident. De verdachte is ingesloten voor de nacht omdat hij te dronken was om gehoord te worden.

Bij een vechtpartij in de omgeving van de Stadhuisbrug raakte zaterdagavond rond 22.45 uur een 21-jarige jongen uit Leidschendam gewond toen hij in zijn elleboog werd gestoken met een mes. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Ook twee agenten raakten licht gewond toen zij probeerden de groep tot rust te krijgen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Potterstraat een 24-jarige jongen uit Harmelen aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid betrokken was geweest bij een vechtpartij. De jongen werd door portiers naar buiten begeleid, waar hij buiten zichzelf raakte van woede. Hij moest geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op de Eykmanlaan werd zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden.
Ruim 1800 autos passeerden het meetpunt, 267 automobilisten reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u, waar maximaal 50 km/u is toegestaan.
Geen van de bestuurders werd staande gehouden, zij zullen hun bekeuring per post ontvangen.

Tijdens een verkeerscontrole werd een 25-jarige Utrechter aangehouden omdat hij twee keer door rood reed, zijn auto niet was gekeurd, hij geen gordel droeg en geen papieren bij zich had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur

UTRECHT - Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdagochtend aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed en tevens onder invloed van alcohol verkeerde.
De man werd staande gehouden toen hij in de omgeving van het Paardenplein met veel te hoge snelheid reed.
Bij navraag bleek de auto waarin de man reed even daarvoor gestolen te zijn.
De ademanalysetest wees een alcoholpromillage uit van 1,25. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Een 59-jarige man uit s Graveland werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij over de busbaan van de Potterstraat reed.
De man bleek te hebben gedronken: 1,7 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren en er werd proces-verbaal opgemaakt, zowel voor het rijden onder invloed als voor de verkeersovertreding.

UTRECHT Op de Waterlinieweg zagen surveillerende agenten zondagochtend rond 04.00 uur een auto rijden die bij de verkeerslichten op de Berekuil zijn lichten doofde en toch verder reed. Het stopteken werd door de bestuurder langzaam opgevolgd. De adem van de man rook naar alcohol, dus werd hij gevraagd mee te werken aan een blaastest. Op het bureau bleek uit de ademanalysetest dat de man een alcoholpromillage van 1,1 in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd zaterdagavond omstreeks 20.00 uur een autokraker op heterdaad betrapt.
De getuige die in de buurt was, sprong bij agenten in de auto en leidde hen naar de verdachte die nog niet ver bij de auto vandaan was. Bij de verdachte werd inbrekerswerktuig aangetroffen en de hand van de verdachte was bebloed door de kapotte autoruit. Hij had geen gestolen goederen bij zich.
De man bleek meer op zijn kerfstok te hebben, hij had nog veertien dagen cel te goed.
De man werd ingesloten.

Brand
UTRECHT - Aan de Oeral werden zaterdag omstreeks middernacht twee brandjes gemeld. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat een vuilcontainer in brand stond. Ook kwam vuur uit de voorkant van een auto.
Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie