Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 03-03-2002

Datum nieuwsfeit: 03-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 2 en 3 maart 2002

---

Zevenaar - Mishandeling in uitgaanscentrum
In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 maart, om 00.25 uur, kreeg de politie een melding van een "gespannen sfeer" in de Weverstraat in Zevenaar. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige man uit Zevenaar in één van de horeca-gelegenheden op zijn gezicht was geslagen. Hij hield hier een dikke lip aan over. De 20-jarige deed bij de politie aangifte. Hij gaf een signalement van de dader op. De politie onderzoekt de zaak. In de Weverstraat ontstond tengevolge van de onenigheid een opstootje, waarbij de politie trachtte de partijen gescheiden te houden. Dit lukte uiteindelijk pas, nadat twee dwarsliggers, beide 31-jarige Zevenaarders, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na kalmering, verhoor en het opmaken van proces-verbaal zijn zij later die nacht weer heengezonden.

Zevenaar - Woningbrand
Op zaterdag 2 maart, omstreeks 19.30 werd bij de brandweer en politie in Zevenaar een brand gemeld in een woning aan de Botterland. De brand was snel onder controle. De brandweer kon de schade beperkt houden. De woonkamer brandde geheel uit. Het vuur is vermoedelijk ontstaan door een omgevallen kaars. De bewoonster was op dat moment op de bovenverdieping en werd gealarmeerd door een rook- en brandlucht. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak. De 39-jarige bewoonster wilde tijdens de brand weer terug haar woning in en glipte onverhoeds langs de politieafzetting. Een politieman achterhaalde haar in de gang van de woning en bracht haar weer naar buiten. Zowel de bewoonster als de agent kregen rook binnen en werden hiervoor onderzocht in het ziekenhuis te Zevenaar. Vooralsnog werden geen schadelijke gevolgen vastgesteld. Een 44-jarige buurtbewoner, onder invloed van alcohol, hinderde en bedreigde de brandweer dermate dat hij door de politie werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij zijn roes mocht uitslapen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Duiven - A-12 gestremd tengevolge van ongeval, geen gewonden

Op zaterdagavond 2 maart, om 20.45 uur, ontstond een aanrijding tussen twee personenauto's op de autosnelweg A-12 ter hoogte van de parkeerplaats Oudbroeken bij Duiven. Een 27 jarige automobilist uit Hamburg en een 55 jarige automobilist uit Zevenaar reden in de richting van de Duitse grens en kwamen met elkaar in botsing. Beiden kwamen met de schrik vrij, maar de auto's werden flink beschadigd. Aangezien de verklaringen omtrent de toedracht van het ongeval nogal uiteen liepen, werd de Verkeer Ongevallen Dienst van de Politie Gelderland-Midden ingeschakeld om een onderzoek in te stellen. Om de sporen op het wegdek goed te kunnen onderzoeken en vervolgens de beide beschadigde auto's af te voeren werden beide rijstroken van de A-12 enige tijd afgesloten. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. De totale stremming duurde ongeveer 2 uur. Om 22.45 uur werd de weg weer geheel vrijgegeven.

Elst - Meisje (9) geschept door auto
Op de Prins Alexanderstraat in Elst werd vrijdag 1 maart omstreeks 16.25 uur een 9-jarig meisje uit Oosterhout aangereden door een 30-jarige automobilist uit Elst. Het kind werd met vermoedelijk been- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstaete in Arnhem. Uit de eerste verklaringen blijkt dat zij vermoedelijk tussen twee geparkeerde auto's door de rijbaan is opgerend, waarna de 30-jarige Elstenaar haar niet meer kon ontwijken.

Elst - Snelheidscontrole door Verkeershandhavingsteam

Op de Rijksweg-Noord, buiten de bebouwde kom van Elst, werden op vrijdag 1 maart twee snelheidscontroles gehouden m.b.v. radar. Tijdens de eerste controle, van 15.15 uur tot 20.20 uur, werden 3880 voertuigen gecontroleerd. 91 daarvan reden te snel en kunnen binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten. Later die dag, tussen 20.30 uur en 21.00 uur werd nogmaals gecontroleerd. Toen zag het er iets beter uit. Er werden 240 passerende voertuigen geteld, waarvan slechts 4 te snel reden.

Gendt - Klappen bij onenigheid
Op zaterdag 2 maart om 23.00 uur, kwam een 37-jarige Nijmegenaar op bezoek bij een 40-jarige bekende van hem in Gendt. De Nijmegenaar kwam, naar zijn zeggen, wat spullen ophalen. Het gesprek tussen beiden liep niet helemaal goed, waarna ruzie ontstond. Hierbij sloeg de 40-jarige Gendtenaar met een paraplu op de 37-jarige Nijmegenaar in. Deze liep hierbij een hoofdwond en pijn in zijn arm op. De Gendtenaar is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hem wacht een proces-verbaal.

Elst - Glaasje op; samen uit, samen thuis
In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart werden in Elst achtereenvolgens twee bestuurders betrapt op het overmatig gebruik van alcohol. Omstreeks 02.30 uur controleerde de politie op de Dorpsstraat in Elst een 18-jarige bromfietser. Na een eerste blaastest bleek dat hij vermoedelijk iets te veel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Tijdens de controle van de bromfietser stopte een auto op de plaats van de controle. De bestuurder, een 20-jarige vriend van de bromfietser, kon een glimlach niet onderdrukken. Hij mocht vervolgens ook een blaastest ondergaan. Hierbij bleek dat ook hij vermoedelijk iets te veel had gedronken. Beide bestuurders werden in het politiebureau aan een ademanalyse onderworpen. Hierbij bleek dat zij beide 0,74 promille alcohol in hun bloed hadden. Zij kregen hiervoor een bekeuring.

Bemmel - Alcohol; rijbewijs ingevorderd
Een 44-jarige inwoner van Bemmel is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag, rijdend in zijn auto, gecontroleerd door de politie. De agenten roken onmiddellijk een sterke dranklucht en hielden de man aan. Op het politiebureau bleek, na een ademanalyse, dat de man een alcoholpromillage van 1,66 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zevenaar - Spoor van vernielingen aan auto's
Op zondagochtend 3 maart ontdekten een tiental bewoners van o.a. de Schimmelpenninckstraat en de Valeriusstraat in Zevenaar beschadigingen aan hun auto's. De lichte, maar zeer irritante schade is vermoedelijk toegebracht door "stappers" in de nacht van zaterdag op zondag. De schade bestaat uit krassen en beschadigde spiegels. Niet iedereen is voor dergelijke schade verzekerd. De politie is benieuwd of bewoners of voorbijgangers in de loop van de nacht de daders hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden bij de politie Zevenaar, 0900-8844.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie