Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zoetermeer presenteert resultaten van breedbandenquête

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer presenteert resultaten van breedbandenquête

Op maandag 4 maart 2002 om 17.00 uur presenteert de Gemeente Zoetermeer, in het atrium van ICT centrum de Leeuwenbrink, de resultaten van de onder het Zoetermeerse bedrijfsleven gehouden breedbandenquête. Dit gebeurt in samenwerking met de Raad voor Ondernemend Zoetermeer tijdens een gezamenlijk georganiseerde informele bijeenkomst. Ook laat de Gemeente Zoetermeer dan zien welke vervolgstappen men samen met het bedrijfsleven wil zetten om de ICT-infrastructuur in Zoetermeer verder te versterken.

De Gemeente Zoetermeer maakt in samenwerking met het Zoetermeerse bedrijfsleven werk van de realisatie van breedbandinfrastructuren voor het bedrijfsleven. De kwaliteit van de ICT-infrastructuur is van cruciaal belang voor het succesvol functioneren van bedrijven en instellingen. Het verder versterken van de ICT-infrastructuur in de Gemeente Zoetermeer vormt één van de speerpunten binnen het door het college van B&W gestarte Programma "Zoetermeer ICT-stad".

Uit een door de Gemeente Zoetermeer uitgevoerde enquête onder het bedrijfsleven blijkt dat een meerderheid van de bedrijven behoefte heeft aan nog snellere aansluitingen of open staat voor breedband-toepassingen. Deze behoefte leeft bij zowel kleine bedrijven (tot 2 medewerkers) als grote bedrijven (>100 medewerkers).

De Gemeente Zoetermeer wil de drempels die verhinderen dat vraag en aanbod bij elkaar komen rond de aanleg van ICT-infrastructuur zo veel mogelijk wegnemen. Samen met het bedrijfsleven zal de Gemeente Zoetermeer de uitgangspunten rond nieuwe breedbandinfrastructuur vaststellen. Daarbij gaat het onder meer om het gewenste niveau waarop concurrentie moet ontstaan (niveau van kabelsleuven, glasvezels en/of diensten) en de gewenste eigendoms- en beheerstructuur rond de infrastructuur. Verder zal de Gemeente in samenwerking met Zoetermeerse bedrijven en instellingen proberen via de bundeling van vraag het aanbod van breedbandvoorzieningen in Zoetermeer verder te versterken.

De kwaliteit van de ICT-infrastructuur is één van de redenen waarom bedrijven zich graag in Zoetermeer vestigen. De Gemeente versterkt haar huidige positie als topvestigingsplaats voor bedrijven en instellingen door werk te maken van het breedbandbeleid in het kader van het Programma Zoetermeer ICT-stad.
Klik hier voor Eindrapport breedbandenquête van 4 maart 2002 (PDF-File
- 143Kb)

---

Gemeente Zoetermeer © februari 2002

Last update: 26 februari 2002 (13:45)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie