Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trottoirs aan de Lange Viestraat krijgen definitieve bestrating

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Trottoirs aan de Lange Viestraat krijgen definitieve bestrating

De Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht start op maandag 4 maart met de aanleg van de definitieve bestrating van de trottoirs aan de Lange Viestraat. Tot en met vrijdag 8 maart wordt gewerkt aan de kant van de Bijenkorf. Vanaf maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart wordt de andere kant opnieuw bestraat.

De trottoirs in de Lange Viestraat zijn in het kader van de aanleg van het HOV-tracé (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) door de binnenstad ingericht als proeftracé. Nu wordt de tijdelijke bestrating verwijderd en wordt de juiste kleur stenen gelegd die ook in de rest van de binnenstad langs het HOV-tracé ligt.

Het publiek kan met behulp van loopplanken over de stoep lopen. Alle winkels blijven uiteraard bereikbaar. Gedurende de werkzaamheden kunnen fietsers gebruik blijven maken van het fietspad. Om de overlast tot een minimum te beperken worden de trottoirs in delen opnieuw bestraat. Er wordt gewerkt tussen 6.00 uur s ochtends en 17.00 uur 's avonds.

Het ligt in de planning om in de zomervakantie ook de rijbaan onder handen te nemen. Die wordt van een nieuwe deklaag voorzien. Ook de natuurstenen banden tussen de HOV-baan en het fietspad worden dan vervangen.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie