Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eurindustrial N.V. verwerft logistiek centrum te Almere

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Eurindustrial N.V. verwerft logistiek centrum te Almere

ZEVENAAR, 20020304 -- Eurindustrial N.V., een beleggingsmaatschappij die zich heeft toegelegd op onroerend goed voor de logistieke sector, heeft op basis van een sale and lease back overeenkomst het logistieke centrum van Zandstra de Leeuw B.V. aan de Wormerweg 8 te Almere verworven. Het logistieke centrum, gevestigd op het bedrijventerrein Hollandse Kant, bestaat uit circa 9.500 m op- en overslagruimte en circa 1.700 m kantoren. Het geheel is gelegen op ruim 1,5 hectare eigen grond.

Zandstra de Leeuw houdt zich met name bezig met groothandel in en distributie van o.a. sanitair, gereedschap, tuinartikelen en overige artikelen voor de doe het zelf branche. Zandstra de Leeuw B.V. is een dochteronderneming van Spijker Holding B.V.

Eurindustrial N.V., opgericht op 2 augustus 1999, richt zich op het beleggen in bedrijfsgebouwen die worden verhuurd aan logistieke dienstverleners of ondernemingen die logistiek en distributie in eigen beheer uitvoeren. De aandelen worden uitsluitend geplaatst in de portefeuilles van institutionele beleggers. Er wordt thans deelgenomen door elf institutionele beleggers, met name Nederlandse pensioenfondsen.

Met deze jongste transactie stijgt het belegd vermogen van Eurindustrial N.V. naar circa 43 miljoen. Het eigen vermogen bedraagt thans ruim 23 miljoen. Eurindustrial N.V. verwierf eerder dergelijke logistieke centra in Beuningen, Herkenbosch, Moerdijk (2), Venlo en Zevenaar.

Eurindustrial N.V. verwacht de komende jaren mede door dergelijke sale and lease back overeenkomsten haar belegd vermogen sterk te kunnen uitbreiden. Ondernemingen in de sector logistiek en distributie concentreren zich in toenemende mate op hun kernactiviteiten en besteden realisatie, exploitatie, beheer en financiering van onroerend goed in toenemende mate uit aan daarin gespecialiseerde bedrijven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie