Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stijging allochtone kandidaten bij GroenLinks

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GroenLinks


-

Stijging allochtone kandidaten bij GroenLinks

4 maart 2002

Met veertig procent vrouwen en acht procent allochtonen zijn de kandidatenlijsten van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar representatiever voor de bevolking dan die van welke andere partij ook. Bovendien stijgt bij GroenLinks het aantal allochtone kandidaten tegen de landelijke trend in.

In 1998 telde GroenLinks zeven procent allochtone kandidaten. Dat percentage is bij deze gemeenteraadsverkiezingen gestegen naar acht procent. Bovendien hebben tien van de 256 lokale lijsten een aanvoerder van niet-Nederlandse origine. De vorige keer waren dat er nog maar drie. Allochtone lijsttrekkers zijn er niet alleen in de Randstad, maar ook in bijvoorbeeld Bergen op Zoom en Tiel.

GroenLinks neemt in 210 gemeenten en 22 deelgemeenten (Amsterdam en Rotterdam) deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart aanstaande. In 37 gemeenten staat GroenLinks voor het eerst op het stembiljet. Dat betekent een groei van bijna twintig procent.


-
Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie