Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sectorbestuur paarden zeer verheugd met ontheffingen ingrepenbesluit

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht, nr. 10, 4 maart 2002

Sectorbestuur paarden zeer verheugd met ontheffingen ingrepenbesluit

Minister Brinkhorst van Landbouw heeft ingestemd met een voorstel van het Sectorbestuur Paarden voor twee ontheffingen inzake het Ingrepenbesluit bij paarden. Het gaat om het verbod op de handel in en de deelname aan evenementen voor gebrandmerkte buitenlandse paarden. De ontheffingen gaan -met terugwerkende kracht- in per 1 september 2001.

Volgens het Ingrepenbesluit, dat per 1 september 2001 is ingegaan, mogen Nederlandse paarden niet meer worden gebrandmerkt. Echter, in dit besluit is onder meer ook geregeld dat buitenlandse paarden die na
1 september 2001 zijn gebrandmerkt, niet meer aan Nederlandse evenementen mogen deelnemen. Door deze nationale regelgeving is de zeer internationaal opererende Nederlandse paardenhouderij in een negatieve concurrentiepositie geplaatst. Het Sectorbestuur Paarden heeft de overheid daarom voorstellen gedaan om deze consequenties van het Ingrepenbesluit te voorkomen.

Ontheffingen

De Minister is nu akkoord gegaan met de voorgestelde ontheffingen voor een periode van vijf jaar. Het betreft allereerst een ontheffing op het verbod op deelname aan evenementen in Nederland voor buitenlandse paarden, die gebrandmerkt zijn na 1 september 2001. Ten tweede de ontheffing op het verbod op de handel in buitenlandse paarden, die na
1 september 2001 zijn gebrandmerkt. De ontheffingen gelden voor die buitenlandse paarden die door stamboeken (verplicht) worden gebrandmerkt. Het Ministerie is de ontheffingen momenteel aan het voorbereiden, waarna ze met terugwerkende kracht ingaan.

Het Sectorbestuur Paarden is zeer blij met de beslissing van de overheid vanwege alle positieve effecten die de ontheffingen zullen hebben op de internationale positie van de Nederlandse paardenhouderij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie