Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 04-03-2002

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 2 en 3 maart 2002

---

Opsporing Verzocht toont reconstructie hoofd gevonden man in Waal in Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 6 november 2001 werd aan de Waaldijk in Bemmel het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog steeds onbekende man. De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. In het kader van het politieonderzoek naar de identiteit van deze man, zal op maandag 4 maart in het programma Opsporing Verzocht een reconstructie van het hoofd van het slachtoffer worden getoond. In Nederland zijn de mogelijkheden binnen het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer zo goed als uitgeput. Het destijds geformeerde recherchebijstandsteam werd al eerder in sterkte teruggebracht. Het onderzoek heeft zich verplaatst naar het buitenland, met name naar Zwitserland. Onderzoek naar de kleding van het slachtoffer heeft uitgewezen, dat bepaalde kledingstukken gedurende langere tijd uitsluitend in Zwitserland werden verkocht. Deze kleding werd in een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht (19 november j.l.) al getoond. In Zwitserland zijn uit dit onderzoek nog geen concrete resultaten naar voren gekomen.
Om van alle onderzoeksmogelijkheden gebruik te maken, is besloten een reconstructie van het hoofd van het slachtoffer te laten maken. Dit is, net als in de zaak van het meisje van Nulde, gebeurd in Engeland. Deze reconstructie zal op maandag 4 maart, in de uitzending van 22.00 uur op Nederland1, in het programma Opsporing Verzocht worden getoond. De politie hoopt dat kijkers naar aanleiding van deze reconstructie informatie kunnen verschaffen over de identiteit van deze man. Behalve in Nederland, zal deze reconstructie ook via de media in Duitsland en Zwitserland onder de aandacht worden gebracht.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie