Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Moolen rondt de acquisitie af van NYSE specialist Lyden, Dol..

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van der Moolen Holding NV
Zoek soortgelijke berichten

Van der Moolen Holding NV

Persbericht

Amsterdam, 4 maart 2002

Van der Moolen rondt de acquisitie af van NYSE specialist Lyden, Dolan, Nick

Op 1 maart 2002 tekende Van der Moolen de definitieve overeenkomst voor de acquisitie van Lyden, Dolan, Nick & Co., LLC. Lyden zal worden geïntegreerd in Van der Moolen Specialists USA, waarin het belang van Van der Moolen na de transactie zal worden gehandhaafd op 75%. De transactie leidt tot een toename van het aantal personeelsleden met 29, waarvan 6 partners. De voormalige partners van Lyden die aan het bedrijf verbonden blijven, nemen deel in het 25% belang in Van der Moolen Specialists USA dat wordt gehouden door de ervaren medewerkers binnen de onderneming.

Lyden is specialist voor 79 genoteerde ondernemingen, waaronder Duke Energy, Apache Corp., Cooper Cameron, HCA, Canadian Pacific, NRG Energy, A.G. Edwards, Arch Coal, Dana Corp. en LaBranche. Vijf fondsen maken deel uit van de Standard & Poor's 500 Index (S&P500).

Inclusief Lyden telt het specialistboek van Van der Moolen Specialists USA 387 genoteerde bedrijven, overeenkomend met 15% van het totaal aantal genoteerde aandelen en 10,5% van het dollarvolume op de NYSE. De acquisitie heeft geheel in contanten plaatsgevonden en zal naar verwachting direct bijdragen aan de winst van Van der Moolen.

Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "De acquisitie van Lyden versterkt onze positie op de NYSE. Deze stap maakt ons de nummer vier wat betreft het aantal verhandelde aandelen, leidt tot verdere spreiding van ons specialistboek, voegt nieuw talent toe aan ons handelsteam en biedt ons een aantal aantrekkelijke nieuwe fondsen. We verwelkomen daarom onze nieuwe partners in Van der Moolen Specialists USA".

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: 020-535 67 89 of e-mail (info@vandermoolen.com)

Disclaimer:
Sommige uitspraken in dit persbericht betreffen uitspraken ten aanzien van de toekomst ("forward-looking statements"). Deze uitspraken, waarin de woorden "voorzien", "geloven", "van plan zijn", "schatten", "verwachten" en soortgelijke woorden voorkomen, zijn gebaseerd op inzichten en verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, waardoor de feitelijke resultaten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. De lezers worden daarom gewaarschuwd om niet teveel belang te hechten aan deze uitspraken ten aanzien van de toekomst en worden verwezen naar de documenten die door de onderneming zijn gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission, met name het meest recente document op basis van Form 20-F, waarin belangrijke risicofactoren worden geïdentificeerd waardoor de feitelijke resultaten kunnen afwijken. Van der Moolen Holding NV wijst elke verplichting af om zijn mening over deze risico's en onzekerheden te actualiseren of geactualiseerde uitspraken ten aanzien van de toekomst zoals gedaan in dit persbericht publiek bekend te maken, behalve wanneer de onderneming daartoe verplicht is op basis van toepasselijke wet- en regelgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie