Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 04-03-2002

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 4-03-2002
Politieberichten van 3/3 (13.00 uur) t/m 4/3 (07.00 uur)

Vrouwenparochie: aanrijding tussen 2 fietsers
Zondag omstreeks 13.15 uur rden een 39 jarige bewoner van Vrouwenparochie en een 38 bewoonster van Vrouwenparochie over de J.P. van der Bildtstraat. Ze reden naast elkaar. Op een gegeven moment zwaaide de vrouw naar iemand, waardoor de sturen van hun fietsen in elkaar kwamen. Ze kwamen ten val. De vrouw belandt in de sloot en de man heeft een flinke kniewond.

Drachten: brand sporthal
Zondag omstreeks 13.15 uur kwam er een melding van een brand in de in aanbouw zijnde sporthal aan de Splitting. Brandweer kwam ter plaatse. Bleek dat er een aantal vierkante meters grondisolatiemateriaal is verbrand. Enige rookschade.

Bolsward: inbraak aannemersbedrijf
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een aannemersbedrijf aan de Marne. Door verbreking van een ruit aan de voorzijde is men binnengekomen. Gehele pand doorzocht, alsmede de in het pand staande voertuigen. Weggenomen zijn enkele computers en gsms.

Leeuwarden: beroving
Zondag omstreeks 14.50 uur vond een beroving plaats op het Zaailand, hoek Doelesteeg. Een 15 jarige bewoner van Leeuwarden stond daar met zijn vriend wat te praten. Op een gegeven moment komt een groep van 8 personen om hem heen staan. Zijn vriend verdwijnt en de 15 jarige wordt geduwd en geschopt en komt op de grond te liggen. Toen de groep verdwenen was, is de 15 jarige ook weer vertrokken. Thuisgekomen bemerkte hij, dat hij was beroofd van een gsm, een zilveren halsketting en wat geld.

Vrouwenparochie: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 18.38 uur werd een 37 jarige automobilist uit Sint Annaparochie op de Attesweg te gecontroleerd Hij had gedronken. Op bureau blie hij 345 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Drachten: brand in school
Zondag omstreeks 18.40 uur kwam een melding binnen van een brand in de school De Ark aan de Ring. Brandweer ter plaatse. Enige voorbijgangers hadden 112 gebeld. Deze zagen, dat enkele ramen waren gesprongen en dat de vlammen naar buiten sloegen. Brandweer had snel het vuur onder controle. Mogelijk is de brand ontstaan op de administratieve afdeling van de school. Salvage ingelicht. Geen braaksporen aangetroffen.

Harlingen
Tussen vrijdag 1 maart en zondag 3 maart is vanaf de Westerzeedijk een personenauto ontvreemd. Het betreft een Volkswagen Passat voorzien van het kenteken RY-92-RV (15 jaar oud) Eigenaar is een 36 jarige bewoner van Arnhem.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Groningerstraatweg en Anne Vondelingweg. Een 29 jarige automobiliste uit Groningen en een 72 jarige automobilist uit Hurdergaryp reden in de volgorde richting stoplichten. Zij reden richting Hurdergaryp. De 29 jarige automobiliste moest stoppen voor de verkeerslichten en de 72 jarige automobilist had dit te laat in de gaten. Hij botste mat zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de 29 jarige. Beide autos behoorlijk beschadigd. De 29 jarige bestuurster had hoofd- en nekklachten en is samen met een inzittende van 72 jarige , een 59 jarige bewoonster van Hurdegaryp, per ambulance overgebracht naar het MCL te Leeuwarden.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 04.12 uur werd een 54 jarige automobilist uit Drachten op de Berglaan gecontroleerd. Op bureau blies hij 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Maandag omstreeks 03.45 uur kwam een melding binnen van poging tot inbraak van een bouwkeet aan de Marnixstraat. Uit het opgegeven signalement van getuigen werd op de Heliconweg 3 personen door ons aangesproken. Zij hadden staartklinkers in hun bezit. De 3 aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Zijn een 24 jarige, een 29 jarige en een 28 jarige bewoner van Leeuwarden.

Joure: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Dr. Eeltje Halbertsmastraat. Men is binnengekomen door verbreking achterdeur. Vermist wordt in eerste instantie: geld, sieraden en rijbewijs. Aangifte werd gedaan door een 39 jarige bewoner van Joure.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie