Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Stolte onthult driehoeksbord tegen hondenpoep

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-28: Wethouder Stolte onthult driehoeksbord tegen hondenpoep

Op maandag 4 maart, om 12.30 uur, onthult wethouder Wilbert Stolte (Leefbaarheid) op het Slachthuisplein een driehoeksbord met een poster die hondenbezitters oproept de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. In het stadsdeel Laak komen 50 driehoeksborden te staan: 30 met de tekst "Jouw hond? Jouw poep! Zelf opruimen!", 20 met de tekst "Zo ... (of) zo!". De 50 driehoeksborden blijven drie weken staan.

Met de posters op de driehoeksborden wordt de anti-hondenpoepactie in Laak afgesloten. Deze actie is oktober vorig jaar van start gegaan en hield in dat bewoners werd gevraagd een poster (die hondenbezitters oproept de uitwerpselen van hun hond op te ruimen) zichtbaar achter het raam op te hangen. Daarbij werden eenmalig alle straten, stoepen en paden hondenpoepvrij gemaakt. Veel bewoners van Laak hebben meegedaan aan de actie. Op veel ramen was de poster zichtbaar en bleef deze ook lang hangen. Hondenbezitters gingen deze straten mijden. De actie is gevoerd in het kader van de publiekscampagne "Den Haag maak je zelf".

last update: 28 februari 2002 ;pag.: 11516; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie