Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlichting wesselerbrink Enschede

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

In bedrijfstelling openbare verlichting Wesselerbrink


Enschede, 28 februari 2002
Op maandag 4 maart aanstaande, tussen 13.15 en 13.30 uur, zal Wethouder R. Bleker van Leefbaarheid en Wonen op de overgang Oldenkottebrink en Rekkenbrink efficiënte energiezuinige verlichting op een vernieuwde lichtmast plaatsen. Deze gebeurtenis vindt plaats in het kader van preventief jaarlijks onderhoud van openbare verlichting.

Binnen het gemeentelijk takenpakket vormt openbare verlichting een onmisbare schakel. Tevens is goede verlichting noodzakelijk voor het vergroten van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.
De gemeenteraad heeft de noodzaak tot onderhoud van openbare verlichting en daarmee de vergroting van de sociale veiligheid onderkend en hiervoor structureel geld beschikbaar gesteld in de vorm van een preventief onderhoudsplan voor openbare verlichting. In totaal is ongeveer 360.000 beschikbaar voor het onderhoud van de openbare verlichting in Enschede.

In het kader van onderhoud openbare verlichting staat de Wesselerbrink aanstaande maandag in de schijnwerpers. De nieuwe verlichting kenmerkt zich door een grotere en betere belichting van de omgeving en meer gelijkmatigheid. Daarmee voldoet de verlichting aan de eisen van deze tijd en levert eveneens een besparing van het energieverbruik op. Deze stap moet als lichtend voorbeeld dienen voor de rest van de opwaardering van openbare verlichting in Enschede.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie