Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 04-03-2002

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.05 uur

Dronken op de A12

UTRECHT Tijdens de surveillance trof de politie in de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart een dronken man op de vluchtstrook van de A12 aan.

Omstreeks 01.16 uur zagen agenten op de vluchtstrook van een afrit een bestelauto gevaarlijk zonder gevaren driehoek of verlichting langs de kant van de weg staan. Naast het voertuig stond een man met een jerrycan. De agenten besloten de man aan te spreken. Op het moment dat de agenten de man aanspraken wende hij zijn hoofd af. De agenten vertrouwden het niet en lieten de 35-jarige bestuurder uit Utrecht een blaastest afnemen.<>br>
Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had.Tevens bleek dat de man al jaren niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. Met een proces verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Poging inbraak school verdachte aangehouden

UTRECHT Zondagavond werd een jongen aangehouden voor het vernielen van een ruit en een poging inbraak bij een school aan de Dianadreef.

Omstreeks 20.05 uur liepen twee agenten te surveilleren op de Atlasdreef. Plotseling hoorden zij glasgerinkel en zagen zij een jongen wegrennen. De achtervolging werd ingezet. Het jongetje vluchtte een horecagelegenheid aan de Fortunadreef binnen en sloot zich op in de toiletruimte.

Uiteindelijk kwam de 13-jarige jongen zelf uit het toilet en werd aangehouden. Bij de school was een ruit vernield. De jongen werd door zijn ouders opgehaald. In overleg zal gekeken worden of hij in aanmerking komt voor het bureau Halt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag werd een man in een winkel Boven Clarenburg aangehouden voor diefstal.

De beveiliging van een winkel op Hoog Catharijne zag omstreeks 15.55 uur een 55-jarige man uit Utrecht en fles drank onder zijn jas stoppen en zonder deze af te rekenen de winkel verlaten. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bekende de Utrechter de fles gestolen te hebben. Met een proces verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Drie bestuurders aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart werden drie mannen aangehouden voor levensgevaarlijk rijgedrag.

Omstreeks 05.35 uur surveilleerden agenten in een onopvallende politieauto over het Zandpad. Uit tegenovergestelde richting zagen zij een auto komen rijden. Vlak achter deze auto reed een tweede auto. De agenten kregen de indruk dat de twee bestuurders elkaar dwars zaten.

De agenten zette de achtervolging in. De voertuigen reden met hoge snelheid vanaf het Zandpad de Einsteindreef in de richting van de Marnixlaan op. De tweede auto bestuurd door een 23-jarige man uit Utrecht gaf gas en reed links langs de auto van een 20-jarige man uit Amersfoort. Eenmaal voorbij de auto sneed hij de auto waardoor de 20-jarige Amersfooter vol in de remmen moest en een aanrijding ontstond. Om erger te voorkomen stuurde de Amersfoorter zijn auto het fietspad op.

De bestuurders bleven elkaar volgen en levensgevaarlijk rijgedrag vertonen, waaronder het negeren van rode verkeerslichten en het rijden op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer. Uiteindelijk zag de politie kans de 23-jarige bestuurder uit Utrecht klem te rijden op de Amsterdamse straatweg. De man werd aangehouden. De tweede bestuurder en zijn 20-jarige bijrijder konden op de Straatweg (Maarssen) worden aangehouden. Tegen de beide bestuurders is proces verbaal opgemaakt. Vanwege het levensgevaarlijk rijgedrag werd het rijbewijs van de 23-jarige bestuurder werd ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie