Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hollands glorie lanceert spectaculaire rollercoaster in Taiwan

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VEKOMA RIDES

Hollands glorie lanceert spectaculaire rollercoaster in Taiwan

Vlodrop Limburg Achtbanenbedrijf Vekoma Rides uit het Limburgse Vlodrop test een nieuwe spectaculaire achtbaan: de Tilt Coaster. Zij doen dit in het Discovery World Amusement World park in Taichung, Taiwan. Dit park zal de rollercoaster binnenkort in gebruik nemen.

Het bijzondere van deze achtbaan is, dat er een totaal nieuwe techniek is toegepast: het kiepen. Op het hoogste punt van deze achtbaan duikt de bezoeker niet direct in een afdaling, maar de trein kiept voorover, waarna de 'snelle afvaart' plaats vindt. Deze zogenaamde 'Tilt techniek' is door de ontwerpers van Vekoma Rides zelf ontwikkeld en wordt nu voor het eerst toegepast.

De Tilt Coaster stopt op het hoogste punt van de achtbaan, om dan tergend langzaam voorover van horizontaal naar verticaal te kantelen. De trein en de track kantelen tezamen! Na vergrendeling neemt de zwaartekracht het over en wordt de bezoeker in duizelingwekkende vaart loodrecht 35 meter naar beneden 'gedropt' in de richting ven een tunnel.
Na een pijlsnelle track met een looping worden de 'astronauten' afgezet op het grondstation, om met trillende benen weer achteraan te sluiten. Want de Tilt Coaster is een ervaring die voor de echte liefhebber alleen maar naar meer kan smaken.

Zaterdag 23 februari testten de installatie technici rond 18.00 uur lokale tijd met goed resultaat voor het eerst met personen van het park zelf. Deze tests zijn uitgebreid herhaald tot het certificaat 'veilig' kan worden afgegeven. Naar verwachting zal rond negen maart de Tilt Coaster officieel in gebruik worden genomen.

De Tilt Coaster is er één uit een hele serie van eigen uitvindingen van Vekoma Rides. Dit bedrijf maakt al ruim 20 jaar diverse soorten achtbanen. Daarin zitten vele nieuwe vindingen zoals bij de Superman Ride van Sixflags Holland, waarbij niet een 'heuvel' maar het 'afschieten' door een lineaire motor zorgt voor de benodigde versnelling.

Ondanks de wereldwijde recessie, die zich ook in de themaparkenindustrie laat zien, ziet Vekoma Rides de toekomst met vertrouwen tegemoet: nieuwe vindingen en aantrekkelijke achtbanen weten de weg uiteindelijk toch te vinden naar de meer dan 3000 themaparken over de gehele wereld, zodat ook hier een mooi stempel 'made in Holland' kan worden afgegeven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie