Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 04-03-2002

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Alcoholcontrole

WOERDEN - Zondagavond werd tussen 22.00 uur en 22.50 uur aan de Steinhagenseweg een alcoholcontrole gehouden. Twaalf bestuurders hebben een blaastest afgelegd; niemand had teveel gedronken.

MONTFOORT Aan de Willeskop werd zondagavond tussen 21.15 uur en 21.45 uur een alcoholcontrole gehouden. 38 Automobilisten moesten een blaasproef afleggen; tegen geen van allen werd proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN Aan de Zuilense Ring werd zondagochtend om 07.35 uur een alcoholcontrole gehouden. Een 28-jarige man uit Utrecht bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Na controle had hij 0,80 promille alcohol in zijn lichaam. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongetje gewond

MAARSSEN Op zondag 3 maart raakte een jongetje gewond doordat hij door een auto werd aangereden. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

Rond 14.55 uur reed een 44-jarige automobilist uit Maarssen over de Vogelweg in de richting van de Reigerskamp. Op en rond de Vogelweg was op dat moment een groepje kinderen verstoppertje aan het spelen. Ter hoogte van de Valkenkamp stak één van de spelende kinderen, een 10-jarig jongetje uit Maarssen, vlak voor de naderende automobilist de weg over. De bestuurder ging nog vol in zijn remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen.

Het jongetje klaagde over pijn in zijn hoofd en liep schaafwonden aan zijn handen op. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Hij wist zich niets van de aanrijding te herinneren.

De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van het ongeval, contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.

Brandstichting

HARMELEN Op zondag 3 maart is bij een woning brand gesticht. Drie verdachten werden aangehouden.

Rond 23.20 uur hoorde de bewoners van een woning aan het Nassaupark de brievenbus klepperen. De 47-jarige bewoner liep vanaf de eerste verdieping naar beneden en rook daarbij een sterke lucht van benzine of iets dergelijks. Hij schrok ontzettend en dacht dat zijn huis in brand zou worden gestoken. Hij waarschuwde zijn gezinsleden. Hij zag een man en een vrouw bij zijn woning weglopen en zag papier op de mat in de gang liggen. Dit papier had kennelijk in de brand gestaan, maar was weer gedoofd.

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek werd de identiteit van drie verdachten vastgesteld. In een woning in Harmelen werden op maandag 4 maart, rond 0.55 uur, een 54-jarige vrouw uit Harmelen, een 46-jarige man uit Gorinchem en een 49 jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. Alle drie zijn in het politiebureau ingesloten. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN Op zondag 3 maart vond een aanrijding plaats. De automobilist verkeerde onder invloed.

Rond 20.20 uur reed een 44-jarige man uit Maarssen met zijn auto over de Zuilense Ring. De bestuurder nam de zuidelijke afslag Maarssen-dorp, maar verloor in de bocht de macht over het stuur. Hij belandde in de berm, botste tegen een lantaarnpaal en kwam op de rijbaan bestemd voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand. De bestuurder liep geen letsel op. De auto moest worden weggesleept.

Toen politiemensen de aanrijding opnamen, bemerkten zij dat de automobilist naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,5 promille (595 ug/l), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling auto
MAARSSEN Zondagavond werd een auto vernield naar aanleiding van irritaties over weggedrag.

Een 51-jarige man en zijn vrouw uit Maarssen dachten nog net de Vogelweg op te kunnen rijden, voordat de 31-jarige man uit Maarssen met zijn auto naderde. De 31-jarige man dacht hier anders over en ging hierop vlak achter hen rijden. Hij achtervolgde het echtpaar tot hun woning. Hier ontstond een woordenwisseling. De 31-jarige man trapte vervolgens een deuk in de auto van het echtpaar. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie