Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie treedt te zacht op bij geweld

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE VOS & JANSEN MARKTONDERZOEK

Politie treedt te zacht op bij geweld

Nijmegen, 4 maart 2002 - Bijna 60% van de Nederlanders vindt dat de politie te zacht optreedt bij geweld. Dit is gebleken uit een landelijk, representatief telefonisch onderzoek door De Vos & Jansen Marktonderzoek dat onlangs gehouden is onder ruim 500 Nederlanders (van 10 jaar en ouder).

Dit onderzoek is gehouden naar aanleiding van de hoge prioriteit die politieke partijen geven aan de aanpak van criminaliteit. 58% van de Nederlanders vindt dat de politie te zacht optreedt bij geweld, deze opvatting heerst met name bij mensen uit het noorden en het oosten van het land. Slechts 5% vindt dat de politie te hard optreedt. Een derde van de Nederlanders acht het politie-optreden bij geweld gepast. In de gevallen dat Nederlanders een beroep doen op de politie is circa een kwart ontevreden over het optreden van de politie. Daarbij komt dat in 25% van de spoedeisende gevallen de politie te laat komt en in 12% van de gevallen helemaal niet komt opdagen. Met name in de randstad is men niet tevreden over het politie-optreden bij spoedeisende gevallen.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie