Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 04-03-2002

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.40 u) Maandag, 4 maart 2002

District Heerlen

Heerlen/Merkelbeek; rijbewijzen ingevorderd
Bij controle afgelopen zondagavond op de Doctor Poelsstraat in Heerlen van een 37-jarige automobilist uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat / zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie vorderde ook het rijbewijs in van een 61-jarige autobestuurder uit Merkelbeek. Bij controle afgelopen zondagavond op de Kerkstraat in zijn woonplaats bleek dat de man fiks onder invloed van alcohol zijn motorvoertuig bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Honigmanstraat in Heerlen van een 33-jarige bestuurster van een auto uit Roermond, bleek dat de vrouw eveneens onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Roermondse vrouw ruim 1,3 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op. Uiteraard kregen zij allemaal ook een rijverbod.

Heerlen; inbreker aangehouden
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Stationstraat in Heerlen van een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bleek dat de man een draagbare computer (lap-top) en een geldbedrag bij zich had waarvan de politie het vermoeden kreeg dat dit allemaal was gestolen. De goederen werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat afgelopen nacht was ingebroken in een boekwinkel aan de Raadhuisstraat. Daarbij waren geld, de lap-top en een rekenmachine gestolen. De gestolen rekenmachine werd vervolgens elders teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
De politie die afgelopen zondagmiddag op de Meezenbroekerweg in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, besloot in te grijpen. Een van hen, een 18-jarige Heerlenaar die vermoedelijk de politie in de gaten had gekregen, sprong op zijn bromfiets en reed er vandoor waarbij de politie-agenten hem achterna gingen. Omdat hij op een gegeven moment vanwege een zogenaamde fietssluis niet meer verder kon rijden, liet de verdachte de bromfiets achter en liep verder, onderweg nog allerlei spullen weggooiend. De verdachte kon op de Boerhaavestraat worden achterhaald en worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De weggegooide spullen (zakjes met verdovende middelen), ruim veertig gram heroine en cocaine werden teruggevonden en inbeslaggenomen. Overigens kreeg de politie aanwijzingen dat met het framenummer van de door de verdachte achtergelaten bromfiets was geknoeid. De bromfiets werd voor nader onderzoek, ook terzake de precieze herkomst daarvan, veiliggesteld. De politie stelt verder onderzoek in.

Hoensbroek; autos bekrast
Afgelopen zondagmorgen werd ontdekt dat op de Amstenraderweg, via de Voltalaan in de richting van de Amperestraat in Hoensbroek totaal zon tien geparkeerde autos waren bekrast. De politie vermoedt dat in de nacht van zaterdag op zondag een of mogelijk enkele baldadige personen op de Amstenraderweg, via de Voltalaan in de richting van de Amperestraat, al lopend over het trottoir in die richting, de geparkeerde autos hebben bekrast en deze zinloze vernielingen en beschadigingen hebben aangebracht. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is ze op zoek naar eventuele getuigen / mensen die deze zaterdag op zondagnacht mogelijk iets hebben gehoord of gezien. Die kunnen met de Hoensbroekse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie