Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Basispakket voor alle Amsterdamse ouderen

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


Basispakket voor alle Amsterdamse ouderen

Vandaag is op het stadhuis het convenant 'Basispakket Thuiswonende Ouderen' ondertekend door alle stadsdelen en de centrale stad. Het doel van het Basispakket is om overal in Amsterdam hetzelfde niveau van basisvoorzieningen aan te bieden aan thuiswonende ouderen. Het Basispakket draagt er onder meer toe bij dat er meer samenhang komt in de voorzieningen voor thuiswonende ouderen en de bereikbaarheid alsmede toegankelijkheid van voorzieningen wordt vergroot. Voor meer informatie over het Basispakket kunnen ouderen zich wenden tot het stadsdeel.

Het Basispakket bestaat uit de negen functies, uitgewerkt in zestien producten zoals:

* Maaltijden aan huis;

* Ouderenadviseurs;

* Klussenhulp;

* Aangepast vervoer;

* Alarmering en alarmopvolging;

* Boodschappenservice.

Het Basispakket is voor alle ouderen beschikbaar met ingang van 2003. Het convenant loopt tot 2005 en zal begin 2005 worden geëvalueerd "Wij vinden dat alle Amsterdamse ouderen de komende jaren zonder al te veel bureaucratische rompslomp moeten krijgen waar zij behoefte aan hebben, als het gaat om voorzieningen om zelfstandig te blijven wonen", aldus de wethouder Zorg, mevrouw Bea Irik.

Herbert Raat


© gemeente Amsterdam - 4-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie