Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse Scholen pleiten vandaag voor 150 mln euro

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AMSTERDAMSE SCHOOLBESTUREN

Amsterdamse Scholen pleiten vandaag voor 150 mln euro

Beter is niet goed genoeg, dat is de boodschap van de Amsterdamse Schoolbesturen richting de lokale politiek. Vandaag overhandigen de schoolbesturen van het Primair Onderwijs (PO) en het Voortgezet Onderwijs (VO) een pleitschrift aan de Rob Oudkerk, lijsttrekkers PvdA en Hester May, lijsttrekker CDA. De overige lijsttrekkers voor de aanstaande gemeenteraads- en deelraadsverkiezingen zullen het pleitschrift bij hun verkiezing in de Gemeenteraad of de Stadsdeelraad ontvangen. Dan kunnen zij de inhoud van dit pleitschrift betrekken bij de onderhandelingen en de afspraken over de komende vier jaar.

In het pleitschrift geven de scholen en jeugdzorginstellingen gezamenlijk aan wat zij verwachten van de gemeente en de stadsdelen in de komende raadsperiode. De wensen zijn niet bescheiden, maar wel noodzakelijk. Het gaat immers om bijna 100.000 leerplichtige scholieren! In het onderwijs is een extra investering nodig van 150 miljoen euro van de gemeente en de stadsdelen voor de komende 4 jaar en een structurele verhoging van de uitgaven van 30 miljoen euro per jaar. Dat is nodig want beter is nog niet goed genoeg voor de Amsterdamse scholieren!
De schoolbesturen betogen in het pleitschrift dat de onderwijsresultaten weliswaar verbeterd zijn in de afgelopen periode (dit blijkt ook uit de CITO-scores van het PO en de geslaagdenpercentages van het VO). Maar het lerarentekort, de onderwijsachterstanden en de huisvestingsproblemen zijn hiermee natuurlijk nog niet opgelost. Er moet nog meer gebeuren om het onderwijs te verbeteren. Betere huisvesting, meer veiligheidsmaatregelen in en om de school, verbetering van de inventaris en invoering van ICT ver-gen grote investeringen. Het onderwijs en jeugdbeleid moet een nieuwe impuls krijgen, daarom presenteren de onderwijsbesturen en de jeugdzorginstellingen gezamenlijk een pakket aan maatregelen om de complexe jeugdproblematiek het hoofd te kunnen bieden. Tevens moet de aansluiting tussen de scholen voor VO en het aansluitend beroepsonderwijs verder worden verbeterd, zodat jongeren niet zonder vakdiploma op de arbeidsmarkt komen.
Kortom, de eerste stappen zijn gezet, de volgende grotere stappen moeten in de komende raadsperiode worden gemaakt!


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie