Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereidingssubsidie voor geluidsschermen Breda

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

04-03-2002

Voorbereidingssubsidie voor geluidsschermen

Het ministerie van VROM heeft ruim 2.300.000,- Euro subsidie toegezegd voor het verminderen van het railverkeerslawaai ter hoogte van de Oosterhoutseweg en de wijk Driesprong. Voorwaarde is wel dat de gemeente samen met onder andere de bewoners, Wonen Breda en Railinfrabeheer voor 1 maart 2004 met een goed plan komt. De maatregelen bestaan naar verwachting uit het plaatsen van bijna anderhalf kilometer lengte geluidsschermen langs de spoorbaan Breda Tilburg. Afhankelijk van de uitvoering van de schermen zal er ook op een aantal woningen aanvullende geluidsisolatie van de gevels nodig zijn.

De gemeente Breda heeft bij het ministerie van VROM herhaaldelijk aangedrongen op hoge prioriteit voor de geluidsmaatregelen. Het toegezegde subsidiebedrag is opgedeeld in kosten voor het plaatsen van schermen en kosten voor het uitvoeren van isolatie van de gevels. De definitieve subsidie voor gevelisolatie hangt sterk af van de toekomstige ontwikkelingen rond de overweg. In de huidige situatie is het spoorlawaai rond de overweg niet effectief af te schermen.

Ontwerp van schermen
De bedoeling is om met de klankbordgroepen van bewoners, woningcorporatie, Railinfrabeheer en de gemeente Breda een ontwerp van schermen te maken. Het ontwerp zal rekening houden met de toekomstige ontwikkelingen rond de Oosterhoutseweg en de verwachte toename van het treinverkeer. Dit ontwerp wordt samen met een geluidsrapport en het bestek voorgelegd aan het Ministerie van VROM. Na goedkeuring zal dit ministerie naar verwachting binnen enkele jaren geld beschikbaar stellen voor de uitvoering. Daarna kan de aanbestedingprocedure voor de plaatsing van de schermen worden gestart.

Breda, 1 maart 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie