Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opleiding Afghaanse Nationale Garde gepresenteerd

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

training nationale garde

Opleiding Afghaanse Nationale Garde gepresenteerd

04-03-2002

Ten overstaan van ongeveer 100 journalisten uit alle delen van de wereld, is zaterdag (2 februari) in Kaboel de opleiding en training van de Afghaanse Nationale Garde gepresenteerd. Aan deze opleiding leveren ook de Nederlandse militairen van de ISAF-veiligheidsmacht een bijdrage. Daarnaast betaalt ons land de voeding van de cursisten tijdens de eerste trainingsperiode.

Ons land verzorgt de opleiding van het verkenningspeloton van de Afghaanse Nationale Garde. Dit peloton wordt samengesteld bij een selectie die in de eerste twee weken van de algemene opleiding plaatsvindt. Het verkenningspeloton bestaat uiteindelijk uit dertig Afghanen, die hun specifieke opleiding krijgen van Nederlandse commandos en verkenners. Het was overigens enige tijd onzeker of het verkenningspeloton daadwerkelijk gevormd zou worden. Als de totale opkomst van kandidaat-gardisten onder de vierhonderd bleef, zou dit niet gebeuren. De laatste dagen meldden zich echter zodanig veel rekruten dat het beoogde aantal van zeshonderd leden van de Afghaanse Nationale Garde vrijwel zeker bereikt wordt. De kandidaten zijn ondermeer gekeurd door de arts van het Nederlandse ISAF-detachement. De eerste indruk is dat alle rekruten zeer enthousiast zijn en de meeste zijn fysiek prima in orde. Het is de bedoeling dat de ISAF-veiligheidsmacht het eerste bataljon op 1 april officieel overdraagt aan de interimregering. Tot de algemene opleiding van de garde horen onderdelen als exercitie, schieten, het onder controle houden van mensenmassa's, bewustzijn voor mijnen en dergelijke. (foto's: Kapitein der Fuseliers P. Hage).

* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme
training nationale garde

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie