Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste boom in Ooiveaarsbos Kerkrade geplant

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

persberichten

04.03.02: Eerste boom in Ooiveaarsbos geplant

wethouder zeeuwen plant de eerste boom in het ooievaarsbos Wethouder Zeeuwen van de gemeente Kerkrade plantte op zaterdag 2 maart de eerste boom aan de Kolverenbergweg in het nieuwe Ooievaarsbos. Dit nieuwe bos wordt aangelegd op twee locaties: in Kerkrade aan de Kolverenbergweg, tussen Eygelshoven en Rimburg en in Landgraaf Achter den Put, ten zuidoosten van Waubach.

Grote Bos-locatie
Beide bossen maken deel uit van de Grote Bos-locatie, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kerkrade en de gemeente Landgraaf voor de aanleg van -in totaal- 100 hectare bos tussen Ubach over Worms en Eygelshoven. Het project heeft tot doel meer natuur en meer recreatieve mogelijkheden te creëren voor de totale bevolking van Parkstad Limburg. De aanleg van het bos zal zon 5 tot 7 jaar in beslag nemen. De eerste 5 hectare van de Grote Bos-locatie werd al in 1999 aangeplant.

Adoptie
Aan de Kerkraadse kant van het bos werden in totaal 40 bomen aangeplant. Daarvan werden 25 bomen geadopteerd door inwoners uit Kerkrade. De gemeenten Kerkrade en Landgraaf boden onlangs de kans om een of meerdere bomen in het bos te adopteren. Voor 25 euro konden inwoners voor hun (klein)kind een eigen boom in het Kerkraadse of Landgraafse Ooievaarsbos kopen. De bomen hebben een stam-omtrek van 10 à 12 centimeter. Iedereen die een boom in het Ooievaarsbos kocht, heeft een certificaat en een kopie van het inrichtingsplan ontvangen. Bovendien garandeert de gemeente dat de geadopteerde boom niet zal worden gekapt.

Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de
teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie