Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw boekje, opgroeien met Cystic Fibrosis

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Nieuw boekje: Opgroeien met Cystic Fibrosis

04-03-2002
Voorzijde boekje "Opgroeien met Cystic Fibrosis" Er is een nieuw boekje verschenen met als titel "Opgroeien met Cystic Fibrosis". Het boekje geeft praktische adviezen voor de opvoeding van kinderen met Cystic Fibrosis en is tegen verzendkosten verkrijgbaar bij de NCFS.

De geboorte van een baby is voor ouders niet alleen een blijde gebeurtenis, maar ook een spannende. Zij vragen zich af of het kind gezond zal zijn, of het goed zal eten en slapen en zich normaal zal ontwikkelen; kortom, of het zal zijn zoals zij hopen en verwachten. Helaas is dat niet altijd het geval, bijvoorbeeld als blijkt dat hun baby lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis.

Is het opvoeden van een gezond kind al een heel avontuur, het opvoeden van een kind met CF vereist nog eens extra vaardigheden. Want hoe ga je als ouders om met de leefregels die door de artsen worden aanbevolen, zoals veel en gezond eten en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je kind de nodige medicijnen inneemt en blijft innemen? Wat moet je zeggen als je kind verdrietig is omdat het ziek is, of bang is voor de toekomst? Wat zeg je tegen je andere kinderen als er (weer eens) iets leuks niet door kan gaan, omdat je kind met CF ziek is? Hoe houd je het thuis gezellig en hoe zorg je ervoor dat je andere kinderen niets tekortkomen ondanks de extra aandacht die je kind met CF van je vraagt? Wat moet je vertellen aan anderen over de ziekte van je kind, bijvoorbeeld aan de leidsters op de kinderopvang en de leerkrachten op school? En hoe houd je het vol om met je kind steeds weer naar het ziekenhuis te gaan voor controles, met alle inspanningen van dien? Deze - en andere - vragen komen in het boekje aan de orde.

Het boekje is geschreven door Jacquelien Noordhoek en Marga Schiet. Jacquelien Noordhoek is orthopedagoge en directeur van de NCFS. Marga Schiet is pedagoge, werkt bij "Ouders van Nu" en is wekelijks bij Radio-Noord-Holland te horen in de rubriek "Omgaan met kinderen". Zij is auteur van diverse boeken over opvoeding, kinderziekten en zwangerschap. Het boekje kan bij de NCFS besteld worden via deze website. Zie hiervoor onder Publicaties | Boeken

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail (info@ncfs.nl)

Geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie