Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilligers volgen snoeicursus

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Vrijwilligers volgen snoeicursus

Op maandag 4 en dinsdag 5 maart 2002 volgen vrijwilligers van de gemeente een snoeicursus bij ing. J. Moerbeek, deskundige op het gebied van groenvoorzieningen. De cursisten maken kennis met het beheren van planten, bomen en struiken om het groen optimaal tot zijn recht te laten komen. Op die manier biedt de gemeente de vrijwilligers de mogelijkheid om hun kennis op het gebied van het onderhouden van groen te vergroten.

Alphen aan den Rijn heeft meer dan 2400 vrijwilligers die groenvoorzieningen of speeltuinen beheren. Regelmatig organiseren de afdelingen wijkbeheer, groenvoorzieningen, wegen/water en ondergrond en reiniging schoonmaakacties waarbij zowel door bewoners als gemeente de handen uit de mouwen gaan. Groenvoorzieningen en speeltuinen worden ontdaan van onkruid en er worden bollen of eenjarigen geplant om de plantvakken te verfraaien.

Bewoners worden actief betrokken bij de planvorming, uitvoering en nazorg van de woonomgeving. Soms passen de wensen in het basispakket voorzieningen. In andere gevallen kunnen de wensen alleen worden uitgevoerd als de bewoners actief aan de slag gaan in de woonomgeving. Voorbeelden hiervan zijn het onderhoud van plantvakken, geveltuinen, kruidentuinen, bloembakken en speelterreinen. In deze gevallen biedt de gemeente een gevarieerder en creatiever pakket aan voorzieningen.

Inwoners die geïnteresseerd zijn in het verfraaien van de groenvoorziening in de woonomgeving en daarvoor actief aan de slag willen, kunnen contact opnemen met de afdeling wijkbeheer van de gemeente.

Persbericht 13, 1 maart 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 06 maart 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie