Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Modellengamma Chrysler PT Cruiser wordt uitgebreid

Datum nieuwsfeit: 04-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Chrysler Nederland

LPG informatie

4 maart 2002

Het modellengamma van de Chrysler PT Cruiser wordt uitgebreid met de Street Cruiser Series I, een speciaal model dat onlangs zijn debuut beleefde tijdens de 72e AutoSalon van Genève. De Chrysler PT Street Cruiser is een bijzondere uitgave die dit voorjaar beschikbaar zal zijn bij alle Chrysler dealers in Europa. Deze versie is de eerste van een serie Street Cruisers die af fabriek worden voorzien van opvallende details en die jaarlijks in een andere versie zullen verschijnen.


* Bijzondere uitvoering met opvallende details
* Begin van een jaarlijkse traditie

* Dit voorjaar bij de Chrysler dealers

De Street Cruiser is leverbaar met de 2.0 liter viercilinder DOHC benzinemotor en naar keuze een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Dat zijn dezelfde technische specificaties die ook gelden voor de PT Cruiser Limited.

De carrosserie van de Street Cruiser Series I wordt exclusief uitgevoerd in Inca Gold, een glanzend metallic gele lak. Deze is vergelijkbaar met de kleur die in 1998 tijdens de AutoSalon van Genève de Chrylser Pronto Cruiser sierde, de bijzondere conceptcar die aan de wieg stond van de populaire PT Cruiser.

Naast de opvallende Inca Gold-lak ontleent de Street Cruiser zijn identiteit aan een aantal opvallende details. De achterklep wordt opgesierd met een schildvormige badge, uitgevoerd in chroom en Inca Gold, met daarop de ´Street Cruiser Series I´ aanduiding. Bovendien staat de auto op 16 inch chromen wielen, met naafdeksel in dezelfde gele kleur en opvallend PT Cruiser logo.

De bijzondere gele kleur komt uitstekend tot zijn recht op de al even bijzondere carrosserie van de Street Cruiser, aldus Trevor Creed, Vice President van de Designafdeling van de Chrysler Groep. Mede dankzij de grille en bumpers in dezelfde kleur en de laaggeplaatste sierlijsten is het voertuig een markante verschijning op de weg.

In het hele interieur komt de kleur Inca Gold terug, van de afwerking van het dashboard en de deurpanelen, tot de bekleding van de stoelen en de achterbank. De voorstoelen zijn uitgevoerd in light pearl beige leder met goudkleurige accenten. De zittingen van de voorstoelen en achterbank zijn bekleed met geperforeerd Axis-leder, een fraaie afwerking die wordt gecompleteerd door het bijzondere Matrix leder dat wordt gebruikt voor het stuurwiel en de pookhoes.

De PT Cruiser is absoluut een icoon voor het merk Chrysler geworden, aldus Thomas Hausch, Executive President van International Sales en Marketing voor de Chrysler Groep. Met de introductie van de Street Cruiser wordt het model voor nog meer mensen aantrekkelijker, terwijl we ook onze merknaam nogmaals op uiterst positieve wijze onder de aandacht van onze klanten brengen.

Na de introductie van de Street Cruiser Series I tijdens de AutoSalon van Genève, bestaat het leveringsprogramma van de PT Cruiser in Nederland nu uit zes verschillende modellen, de PT Cruiser 2.0 Classic, Touring en Limited, de Street Cruiser 2.0 en de PT Cruiser 2.2 CRD Touring en Limited.

De Chrysler PT Cruiser heeft zowel in thuismarkt de Verenigde Staten als in buitenlandse markten voor opzienbare verkoopcijfers gezorgd. Sinds de introductie werden wereldwijd ruim 310.000 PT Cruisers verkocht, waarvan 47.000 buiten de Verenigde Staten. Vorig jaar verkocht Chrysler maar liefst 1.800 exemplaren van de PT Cruiser in Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie