Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 05-03-2002

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-03-2002 3e Persbericht 5 maart 2002

Eindhoven: Aanhoudingen door drugsteam
Dinsdagmorgen hebben leden van het Drugs Overlast Team van de politie twee mannen ( 35 en 26 jaar oud) en drie vrouwen ( 31 en twee van 32 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. Het Drugs Overlast Team was de groep op het spoor gekomen door hun handel in drugs met onder meer Curaçao. Handlangers slikten bolletjes en zo kwamen de drugs naar Eindhoven. De politie deed onderzoek in woningen aan de Papaverstraat, de Vincent van Goghstraat en de Slagerstraat. In de woningen werden verpakkingsmateriaal, geld, klismas, weegschaaltjes, kleine hoeveelheden cocaïne en een vuurwapen gevonden. De goederen zijn in beslaggenomen en de vijf zijn in verzekering gesteld. In een schuurtje van een van de woningen vonden de agenten een ernstig verwaarloosde hond. Het dier is naar een opvangcentrum gebracht waar een dierenarts zich over het dier ontfermde.

Eindhoven: Diefstal auto
Dinsdagmiddag om 14.10 uur is in de Tarwelaan een witte Renault 5TL met het kenteken RZ-57-FV gestolen. De eigenaresse wilde vlug even geld pinnen en liet de sleutels op het contact van de auto zitten. Toen ze iets vergeten was en naar haar auto terugliep zag ze dat een man in haar auto stapte en er mee weg reed.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Dinsdag zijn tussen 10.00 en 14.00 uur in de Airbornelaan, de Franklin D Rooseveltlaan, de Bisschop Bekkerslaan de Bruggelaan en de Winston Churchilllaan verkeerscontroles gehouden. De politie lette speciaal op het rijden door rood. Twaalf automobilisten gingen op de bon, omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg.

Helmond / Eindhoven : Ook in Helmond slachtoffer bij truc pinautomaat Dinsdagmiddag is bekend geworden dat ook in Helmond bij een pinautomaat aan de Kasteel Traverse de oplichters met de pintruc bezig zijn geweest. Een 67-jarige man uit Nuenen werd daar zondag 3 maart jl. rond 14.15 uur de dupe van. De dieven wisten 1250 euro van de rekening van het slachtoffer te pinnen. De werkwijze die de dieven hanteerden was hetzelfde als in Eindhoven. ( zie persbericht 4 maart nr. 1) In Eindhoven deed vandaag een 81-jarige vrouw uit die stad aangifte van diefstal en oplichting. Zij is vermoedelijk zaterdag 2 maart rond 17.30 uur bij een pinautomaat aan het Stadhuisplein het slachtoffer geworden van de pintruc. Bij deze vrouw werd uiteindelijk 4000 euro van haar rekening gestolen.

Helmond: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag heeft de politie op de Lage Dijk en de Engelseweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 14 bestuurders bekeurd die door rood reden en nog eens 14 automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen.

Deurne: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.15 en 11.00 uur heeft de politie op de Leenselweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 248 voertuigen. Daarvan reden er 19 te snel. Er is 60 km/u toegestaan. De snelste reed echter 79 km/u.

Asten: Snelheidscontroles
Dinsdag tussen 11.30 en 13.00 uur heeft de politie in de Floralaan in Asten een snelheidscontrole gehouden. Er weren 407 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 51 te snel. De snelste reed 103 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Dinsdagmiddag tussen 14.30 en 15.45 uur controleerde de politie op de Meijelseweg. De snelheid van 371 voertuigen werd gecontroleerd. Vijftig daarvan reden te snel. De hoogte snelheid was 132 km/u terwijl 80 km/u was toegestaan.

Someren: Verkeersongeval
Een 21-jarige man en een 47-jarige vrouw beiden uit Someren zijn dinsdagavond rond 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lieropsedijk in Someren. De man kwam met zijn auto uit de richting van Lierop. Volgens zijn verklaring was hij in slaap gevallen. Hij kwam toen met zijn auto op de linker weghelft. Daar raakte hij frontaal de auto van de tegemoetkomende vrouw. De man is met een gebroken voet naar het St. Anna ziekenhuis gebracht. De vrouw is naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Zij had een snijwond aan haar been.

Heeze: Snelheidcontrole
In Heeze is dinsdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden in de Emmerikstraat. De politie controleerde hier naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Er gingen vier automobilisten op de bon. De snelst van hen reed 72 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Budel: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag heeft de politie op de Randweg Oost in Budel een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 745 voertuigen. Daarvan reden er 108 te snel. De hoogste snelheid die werd genoteerd bedroeg 130 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 14.45 en 17.00 uur heeft de politie op de Bergeijksedijk een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 826 voertuigen werd gecontroleerd. Daarvan reden er 116 te snel. Hoogste snelheid 132 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie