Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Leeuwarden 05-03-2002

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leeuwarden

Doorstart veemarkt Leeuwarden ¦ Geluidsontheffing voor dorpsfeest Wytgaard ¦ Krediet voor renovatie dorpshuis De Golle in Wirdum ¦ Kunstwerk in Zuiderburen ¦ Project tegen foutparkeren binnenstad wordt voortgezet ¦ Woonwinkelpand Schlichting: monument ¦ Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002

Doorstart veemarkt Leeuwarden

Om een doorstart mogelijk te maken van de eeuwenoude veemarkt van Leeuwarden is het college van burgemeester en wethouders bereid een eenmalig krediet van 499.150 beschikbaar te stellen. Met dit geld kunnen een aantal noodzakelijke investeringen worden uitgevoerd zodat de veemarkt in het bezit kan komen van de noodzakelijke vergunningen.

Besluit: 5 maart 2002.

Geluidsontheffing voor dorpsfeest Wytgaard

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor het dorpsfeest in Wytgaard dat plaats vindt op 16 en 17 augustus a.s. een geluidsontheffing te verlenen tot 02.00 uur. Deze ontheffing past binnen het beleid Geluid bij evenementen waarbij het mogelijk is om twee keer per jaar een feestavond te laten eindigen om 02.00 uur in plaats van 24.00 uur.

Besluit: 5 maart 2002.

Krediet voor renovatie dorpshuis De Golle in Wirdum

Het college van B en W heeft besloten om een krediet van 45.378,02 beschikbaar te stellen voor renovatie van dorpshuis De Golle in Wirdum. Hiermee kan het eerste deel van een omvangrijk renovatieplan worden bekostigd.

Besluit: 5 maart 2002.

Kunstwerk in Zuiderburen

Beeldend kunstenaar Paul de Kort krijgt een ontwerpopdracht voor het maken van een kunstwerk in Zuiderburen. Dat hebben B en W besloten nadat vier kunstenaars een schetsontwerp hadden ingediend voor een kunstwerk in het gebied fase 1 en 2 Zuiderburen.

Besluit: 5 maart 2002.

Project tegen foutparkeren binnenstad wordt voortgezet

Het experiment Versterkte handhaving in het kernwinkelgebied wordt voortgezet. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Het doel van dit project is het foutparkeren in de binnenstad en het negeren van inrijverboden in het centrum-winkelgebied tegen te gaan. Sinds een half jaar is de parkeergarage Zaailand gedurende de weekends ook s nachts geopend waardoor het uitgaanspubliek de voertuigen overdekt kan parkeren. Tegelijkertijd voert de politie een streng verbaliseringsbeleid uit tegen foutparkeerders. Ook is een camera op de Wirdumerpoortsdwinger in gebruik genomen om overtredingen van het inrijverbod te registreren. Gelet op de resultaten zijn B en W van mening dat het experiment voortgezet dient te worden. Om de parkeergarage Zaailand gedurende de weekends dag en nacht open te kunnen houden is zij bereid bij te dragen in het financiele tekort voor een bedrag van 55.000 op jaarbasis.

Besluit: 5 maart 2002.

Woonwinkelpand Schlichting: monument

Het woonwinkelpand van Schlichting op de hoek van het Naauw en de Groentemarkt wordt gewaardeerd als een architectuur-historisch waardevol pand en onderdeel van het beschermde stadsgezicht. Met dit besluit wordt het mogelijk dat de eigenaren van het pand voor subsidie een beroep kunnen doen uit het monumentenbudget 2002.

Besluit: 5 maart 2002.

Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002

Klik op onderstaand bestand voor de vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies in 2002.

Vergaderingen gemeenteraad en raadsadviescommissies 2002


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie