Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fake-naam bij internetboekhouden belangrijkste beveiliging

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Bron: BoekBank BV
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Fake-naam bij internetboekhouden belangrijkste beveiliging

Technische beveiligingen van minder belang voor ondernemers

AMSTERDAM, 20020305 -- Boekhouden via internet vindt rap ingang onder ondernemers uit het MKB. Uit een enquete onder bedrijven die net zijn overgestapt blijkt de beveiliging het belangrijkste onderwerp.

Sinds 1 maart 2002 bieden 50 accountants- en administratiekantoren hun cliënten de mogelijkheid de boekhouding via internet te doen. Enkele honderden bedrijven zijn deze maand overgestapt en doen de boekhouding (en in een aantal gevallen de facturering en het relatiebeheer) via internet. De accountantskantoren hebben daartoe een licentie afgesloten met de Application Service Provider (ASP) BoekBank uit Amsterdam, het bedrijf dat bijna twee jaar geleden is gestart met boekhouden via internet. Met deze licentie kunnen de accountants- en administratiekantoren de software gratis aan bestaande en nieuwe cliënten geven.

Uit een enquête die werd gehouden onder de bedrijven die zijn overgestapt op internetboekhouden blijkt:

- De veiligheid van werken op internet is een belangrijk onderwerp. 77% van de bedrijven en 98% van de accountants liet zich hierover van te voren informeren. Voor de ondernemers gaven niet zozeer de technische beveiligingen (54%), zoals het gebruik van een unieke gebruikerscode gekoppeld aan een eigen wachtwoord, het gebruik van firewalls, encryptie van de data, encryptie van de opslag en het gebruik van Secure Socket Layer (SSL) en controle daarop door een derde partij, de doorslag, als de praktische beveiliging (bijna iedereen). Die laatste bestaat eruit dat men niet de eigen of bedrijfsnaam gebruikt, maar de administratie voert onder een code of fake-naam. Als dan de gegevens onverhoeds op straat zouden komen te liggen, dan zullen deze niet aan een bedrijf kunnen worden gekoppeld.

- Het gebruik van een flat-fee telefoonabonnement vindt men belangrijk. 68% van de bedrijven heeft een internetabonnement waarbij geen telefoontikken worden berekend, en nog eens 17% wil hier op korte termijn op overstappen.

- Als grootste voordelen van het werken op internet worden genoemd:
- 1. het meekijken van de accountant in de boekhouding en diens commentaar onder de maandelijkse rapportages (81%)
- 2. de beschikking hebben over voortdurend actuele cijfers
- 3. geen investering in software en hardware nodig (67%)
- 4. de lage en vaste kosten: men weet tevoren wat alles kost omdat de ASP-er een vast bedrag per maand berekent (als men via de accountant werkt is het zelfs gratis)
- 5. vanaf elke locatie kunnen werken: op kantoor, thuis, onderweg of vanaf het vakantieadres (55%)
- 6. geen zorgen meer over het maken van backups (54%)
- 7. schaalbaar kunnen groeien, er kan steeds een nieuwe medewerker met eigen autorisatie worden toegevoegd aan de boekhouding of het relatiebeheer (34%)
- 8. de integratie van boekhouden, facturering, relatiebeheer (CRM) en urenverantwoording: men werkt in één grote database (32%)
- 9. nooit meer nieuwe versies hoeven installeren (32%)
- 10. het uitbesteden van de hele IT (29%)
- 11. een helpdesk voor alle software (25%)
- 12. lagere nota van de accountant omdat men nu zelf inboekt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie