Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Forse investering in Sociale Pijler Heerlen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Forse investering in Sociale Pijler Heerlen

In het kader van Provinciaal Grote Stedenbeleid

FORSE INVESTERING IN SOCIALE PIJLER HEERLEN

De Provincie Limburg stelt 1,8 miljoen ter beschikking voor investeringen op het gebied van sociale voorzieningen, de zogeheten Sociale Pijler, in Heerlen.
De gemeente Heerlen investeert minimaal hetzelfde bedrag in haar Grote Stedenbeleid.

De subsidie van de Provincie Limburg is bestemd voor drie deelprogramma's. Het grootste deel van de subsidie ( 973.359,00) is bestemd voor culturele voorzieningen.
Daarbij gaat het onder meer om een bijdrage in de restauratie van het Glaspaleis. Daarnaast wil Heerlen de komende jaren investeren in een kleinschalig podium met name bedoeld voor jongeren. De Provincie stelt verder een bedrag van 433.361,00 ter beschikking als bijdrage in het lokaal gezondheidsbeleid in Heerlen. Dat bedrag is bedoeld om wijkgerichte gezondheidsvoorlichting mogelijk te maken, wijksteunpunten op het gebied van wonen-welzijn-zorg op te richten en ouderenadviseurs te benoemen.
Verder stelt de Provincie een bedrag van 113.445,00 beschikbaar voor jeugdbeleid en jeugdzorg. Dat bedrag zal onder meer gebruikt worden voor het stimuleren van de opvoedingsondersteuning en samenwerking met bureau jeugdzorg. Eerder ontving Parkstad Limburg uit het Heerlense convenant al 295.00,00 voor het project Bemoeizorg en de verslavingszorg.
5-3-2002 09:23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie