Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WVG-vervoer gegund aan Personenvervoer Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 5 maart 2002 Persbericht 2002/28

WVG-vervoer gegund aan Personenvervoer Groningen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogezand-Sappemeer heeft besloten het WVG-vervoer voor de komende 3 jaar te gunnen aan Personenvervoer BV (PVG).

Daarbij geldt wel als voorwaarde dat de contractbespreking moet leiden tot overeenstemming.

De contractbespreking vindt plaats op grond van de uitgebrachte offerte en een concept-contract die door PVG zijn aangeboden.

Het college heeft op 18 oktober 2001 besloten tot een gezamenlijke Europese aanbesteding met de gemeenten Haren, Groningen, Leek, Slochteren en Stadskanaal voor de coördinatie en uitvoering van het collectief vervoersysteem voor wvg-gerechtigden vanaf 1 juli 2002.

In het door het college vastgestelde bestek waren een aantal maatregelen opgenomen met het doel de kwaliteit van het WVG-vervoer te verbeteren.

De belangrijkste maatregelen zijn:

de relatie tussen de uitvoeringskwaliteit (op tijd rijden) en de hoogte van de vergoeding voor de vervoerder;

de centrale moet een toereikende bezetting hebben en direct in verbinding staan met de voertuigen;

aankomstgarantie bij aansluiting op ander vervoer;

prioriteitsritten: voorrang geven aan ritten naar begrafenissen, crematies, huwelijken en familiebezoek in een ziekenhuis;

klachten: de vervoerder moet binnen 30 dagen een verbeterplan opstellen als het aantal gegronde klachten gedurende 3 achtereenvolgende maanden groter is dan twee klachten per 1000 ritten.

Het huidig aanbod van maximaal 10 zones blijft gehandhaafd. Er zijn op grond van de aanbesteding 4 offertes binnengekomen. Twee offertes voldeden niet aan de selectiecriteria. De overige 2 zijn op grond van de gunningscriteria en de puntensystematiek uit het bestek beoordeeld. Op grond daarvan haalt Personenvervoer BV de hoogste score.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie