Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwbonden in actie bij werkgeverskantoren

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BOUW

Bouwbonden in actie bij werkgeverskantoren

De bouwbonden voeren actie om de werkgevers te bewegen eindelijk te gaan onderhandelen over een volwaardige CAO. De afgelopen dagen hebben overal in het land poortacties en korte werkonderbrekingen plaatsgevonden. Op dinsdag 5 maart concentreren de bouwbonden hun acties op de twee grootste werkgeverskantoren: bij het AVBB in Den Haag en het NVOB in Baarn.

Onder het motto dat ze beter moeten luisteren naar de wensen van hun werknemers zullen de bonden een actie op touw zetten waarbij een symbolisch CAO-akkoord wordt aangeboden. Dat gebeurt op dinsdagochtend 5 maart vanaf 8.30 uur bij het NVOB-kantoor, Wilhelminalaan 3 in Baarn. De bij het NVOB aangesloten bedrijven zullen daarbij worden opgeroepen gehoor te geven aan de eis van de bonden om het overleg uiterlijk 6 maart te hervatten. Bestuurders en kaderleden zijn daarbij toegerust met extra grote oren, om duidelijk te maken dat het aan hen niet zal liggen.

De actie bij het AVBB-kantoor in Den Haag concentreert zich op de reisurenregeling. Zoals bekend willen werkgevers eerst de reisurenregeling verslechteren voordat ze überhaupt over de voorstellen van de bonden willen praten. Dat dat geen manier van onderhandelen is zullen de bouwbonden op 5 maart tussen 10.00 en 11.00 uur voor de deur van het AVBB-kantoor duidelijk maken. Zo zal de toegang tot het kantoor worden geblokkeerd en zal aan een vertegenwoordiger van het AVBB een EHBO-doos worden overhandigd. EHBO staat in dit geval voor Eerste Hulp Bij Onderhandelen. Het AVBB-kantoor is gevestigd aan Noordzijde 44 te Den Haag.

De onderhandelingen over de bouw-CAO (180.000 werknemers) zijn op 19 februari vastgelopen, omdat de werkgevers weigeren te onderhandelen over het totale pakket voorstellen. De bonden zijn sindsdien noodgedwongen overgegaan tot het voeren van acties om te komen tot onderhandelingen over een volwaardige CAO.

De acties worden gezamenlijk gevoerd door FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie