Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 05-03-2002

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 maart werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.50 uur een auto in tegenovergestelde richting over het verkeersplein van de Berenkuil rijden. De 30-jarige bestuurder uit Utrecht werd staande gehouden en aangesproken op zijn rijgedrag.

De agenten roken een sterke alcohollucht bij de bestuurder en besloten de man een eerste blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod, een proces verbaal en een bekeuring voor de verkeersovertreding werd hij naar huis gestuurd

Verdachte straatroof aangehouden

UTRECHT Getuigen hebben maandagmiddag samen met de politie een man aangehouden voor het stelen van een handtas.

Een 65-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 14.35 uur over de Linnaeuslaan. Plotseling fietste de verdachte een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats - naast de vrouw en griste de handtas uit het mandje voor op de fiets van de vrouw.

Een aantal omstanders hadden het feit zien gebeuren en zette de achtervolging in. Inmiddels was ook de politie gewaarschuwd. Na een korte achtervolging kon de verdachte op de Prof. Hugo de Vrieslaan worden aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werd hij in verzekering gesteld. De hevig geschrokken vrouw kreeg haar handtas met inhoud terug.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Van Rensselaerlaan werd maandagmiddag een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 16.30 uur zag de beveiliging van de winkel dat een man aan het rommelen was met een dekbedovertrek. De 23-jarige verdachte uit Utrecht werd door de beveiliging in de gaten gehouden. Eenmaal bij de kassa rekende de Utrechter wel af maar niet voor de goederen die hij inmiddels onder zijn jas had verstopt.

De man werd door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie.

Aanrijding

UTRECHT Op de kruising Paardenveld met de Daalsetunnel vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee voertuigen totaal loss raakte.

Omstreeks 11.30 uur reed een 57-jarige man uit Deventer met zijn bestelbus vanuit de Daalsetunnel in de richting van het Paardenveld. Op dezelfde rijstrook reed een 67-jarige man uit Utrecht met zijn auto. Ter hoogte van het kruispunt gaf de man in de bestelbus aan linksaf de Amsterdamsestraatweg op te willen.

Echter in een flits bedacht de man zich en wilde naar rechts in de richting van de Catharijnebaan. Door de uitwijkmanoeuvre kon de 67-jarige bestuurder de bestelbus niet meer ontwijken en reed tegen de zijkant aan. Hierdoor kwam de bestelbus op zijn zijkant te liggen. De bestuurder kon vanwege ontzette deuren het voertuig niet verlaten. De brandweer heeft de man moeten bevrijden. Uiteindelijk bleek dat niemand letsel had opgelopen. De voertuigen raakte zwaar beschadigd.

Auto-inbreker aangehouden
UTRECHT Maandagmorgen werd op de Lange Koestraat een man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Omstreeks 09.35 uur kreeg de politie een melding van twee toezichthouders dat zij achter een man aan zaten die op de Lijsterstraat in een auto had ingebroken. Vanaf de Lijsterstraat was de verdachte de Hopakker ingelopen en via de Oudenoord over de brug van de St. Jacobsstraat.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 17-jarige verdachte uit Utrecht op de Lange Koestraat aanhouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Diefstal auto
UTRECHT Maandagavond werd voor een woning aan de Julianaparklaan een auto van een arts ontvreemd.

Omstreeks 19.45 is de auto door nog onbekende verdachte(n) voor de woning weggehaald. In de auto stond een dokterstas met verschillende medicijnen. De politie waarschuwt mensen dat bij verkeerd gebruik van de medicijnen schade kan optreden voor de gezondheid.

Bij aantreffen van de tas, direct contact opnemen met de politie van het district Utrecht noord, Tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie