Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alfa Laval vermarkt wereldwijd slibdrogingsconcept Grontmij

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grontmij NV
Zoek soortgelijke berichten

Grontmij

Grontmij NV5-3-2002 - Alfa Laval vermarkt wereldwijd het slibdrogingsconcept van Grontmij

Alfa Laval, Zweedse multinational en marktleider voor scheidingstechnieken, warmteoverdrachttechniek en vloeistofbehandeling, heeft een strategische alliantie gesloten met Grontmij voor een wereldwijde distributie van drooginstallaties voor zuiveringsslib. Via de wereldwijde verkooporganisatie biedt Alfa Laval de compacte, gestandaardiseerde, bedrijfsklare modules aan die Vandenbroek International - 100% dochter van Grontmij - heeft ontwikkeld.

De snel groeiende markt voor drogingstechnieken, die naar verwachting zeker tot 2005 nog met 5% groeit, genereert voor Vandenbroek International een jaarlijkse omzet van circa EUR 10 miljoen. Benutting van het internationaal verkoopnet van Alfa Laval betekent een constante en effectieve marketing met grote scoringskansen.

Met de ontwikkelde droogtechniek wordt kosteneffectief het slibvolume gereduceerd voortkomend uit industriële en huishoudelijke waterzuiverings-processen. De installaties zijn geschikt voor alle typen slib en voldoen aan de hoogste veiligheids- en emissie-eisen. De milieubezwaren die optreden bij opslag en verspreiding van slibben worden met het drogingssysteem ondervangen. Daarmee wordt voldaan aan de strengste wettelijke normen. Het eindproduct bestaat uit korrels, die als toeslagmateriaal van bouwstoffen kunnen dienen. Verbranding met energieterugwinning is eveneens een optie.

Het kunnen aanbieden van de totale behandelingsketen - indikken, ontwateren en drogen van slibben - was voor Alfa Laval de belangrijkste overweging met Vandenbroek Internationaal in zee te gaan. De modulaire opbouw van de drogingsinstallaties, de snelle inbedrijfstelling en de schone, bedrijfszekere technologie bepaalden uiteindelijk de keuze.

Vandenbroek International is 100% dochter van Grontmij, een advies- en ingenieursbureau genoteerd op de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam. Het bedrijf ontwerpt en produceert installaties, voor het drogen van agrarische producten. Het ontwikkelde in 1969 een trommeldroger voor huishoudelijk en industrieel afvalwaterslib. Vandenbroek International heeft meer dan 500 units wereldwijd geïnstalleerd.

Alfa Laval biedt oplossingen voor het verwarmen, koelen, scheiden en transporteren van onder meer olie, water, chemicaliën, dranken, voedingsmiddelen en zetmeel en levert farmaceutische producten. Met componenten, systemen en service ondersteunt de onderneming haar klanten continu bij het optimaliseren van hun processen. De Alfa Laval organisatie is in bijna 100 landen vertegenwoordigd.

De Bilt, 1 maart 2002

Nadere informatie:
Grontmij Vandenbroek International Nijendal 30
3972 KC Driebergen
Telefoon (0343) 53 09 30

Vragen naar S. Verbeek


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie