Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieuadvies op maat voor inwoners Putten

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Milieuadvies op maat (04-03-2002)

---

Putten, 4 maart 2002

Putten bespaart energie: inwoners kunnen zich aanmelden voor een gratis Milieuadvies op maat

Energiebesparing is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Maar woningeigenaren willen niet in de kou zitten en de luxe van elektrische apparaten kan men ook niet missen. Daarom biedt de gemeente Putten in samenwerking met Milieubedrijf 2000+ de mogelijkheid om wooncomfort en energiebesparing te combineren. In een gratis Milieuadvies op maat krijgen belangstellenden praktische tips, toegespitst op de eigen situatie en wensen.
In Putten wordt het project geopend door een adviesgesprek met een vooraanstaande inwoner van de gemeente, de heer K. Friso. De heer Friso is voorzitter van het Puttens Historisch Genootschap en vice-voorzitter van de Stichting Oktober 44. Zijn ervaringen worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

De ISV-gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten vinden energiebesparing in het huishouden van groot belang. Zij willen hun burgers dan ook door middel van dit gratis milieuadvies aanzetten om zelf een steentje bij te dragen. In elke gemeente kunnen 50 woningeigenaren meedoen aan dit project. Energiebesparing is het belangrijkste speerpunt in dit project. Maar het Milieuadvies op maat richt zich ook op andere gebieden zoals waterbesparing, afval en vervoer. Verder beantwoordt de adviseur algemene vragen over mogelijkheden om meer milieuvriendelijk te leven.

Milieubedrijf 2000+ is een stichting met veel ervaring op het gebied van energie- en waterbesparing. Deskundige adviseurs nemen met de woningeigenaar de situatie door en werken de mogelijkheden uit. Binnen enkele weken ligt er een uitgebreid advies in de bus. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden zijn dit tips, variërend van kleine gedragsveranderingen tot technische investeringen.

Inwoners van de gemeente Putten, die enthousiast zijn geworden om mee te doen aan dit project of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Milieubedrijf 2000+, Postbus 445, 6700 AK Wageningen, telefoon 0317 418833, fax 0317 418884, e-mail:
(milieubedrijf@planet.nl), internet: www.milieubedrijf2000.nl.

Dit project op de Noordwest Veluwe maakt deel uit van een landelijk onderzoek om milieuwinst door gedragsverandering te inventariseren. Inwoners die meedoen, behalen niet alleen winst voor het milieu en de portemonnee, maar leveren ook een grote bijdrage aan het verbeteren van voorlichtingscampagnes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie