Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 05-03-2002

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 5 februari 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: autobrand
Aan de Peppelhage in Stadskanaal ontstond maandagmiddag brand in het motorcompartiment van een 40-jarige inwoner van Stadskanaal. De man parkeerde de auto en zag rook onder de motorkap wegkomen. Toen hij die opende sloegen de vlammen naar buiten. De brandweer bluste de wagen die door een berger werd weggesleept.

Mussel: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagavond op de Musselweg in Mussel een 63-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man bleek tijdens een alcoholcontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.42 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bedum: automobilist (onder invloed) ramt paal
In de Grootestraat in Bedum heeft de politie maandagavond een 68-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed met zijn auto tegen een paal aan en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0.97 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur.

Lettelbert: gewond bij ongeval A7
Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 ter hoogte van Lettelbert is maandagavond een 25-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw kreeg pech met haar auto en zette de wagen stil op de vluchtstrook. Omdat er rook onder de motorkap van de wagen wegkwam stapte de vrouw snel uit haar auto. In de haast kwam ze daarbij op de rijbaan terecht en werd aangereden door een achteropkomende auto, bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Leek. Het slachtoffer kwam na de botsing in de berm terecht en is later met been en bekkenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Haar auto en die van de vrouw uit Leek zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Onstwedde: auto in de sloot
Een 26-jarige automobilist uit Bourtange raakte maandagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Markeweg in Onstwedde. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de linker wegberm terecht maar kreeg de wagen aanvankelijk weer op de weg. Direct daarop kwam hij in de rechter berm terecht waarbij de auto over de kop sloeg en in de sloot belandde. De bestuurder liep geen letsel. De auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Winsum: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmorgen op de Provinciale weg N361 bij Winsum een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 381 voertuigen de snelheid gemeten. Drieëndertig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur.

Groningen: inbraak in bouwbedrijven
Op de Gotenburgweg werd ingebroken in een kantoorruimte van een bouwbedrijf. De daders kwamen het pand binnen door een deur te forceren. In een kantoorruimte werd een lade opengebroken en enkele kasten doorzocht. Een geldkist werd opengebroken en zonder geld achter gelaten. Ook in een in aanbouw zijnd pand van een bouwbedrijf aan de Van Swietenlaan werd ingebroken. Via een bouwsteiger zagen de daders kans de derde verdieping van het gebouw te bereiken. Uit het pand werd een boiler, twee ladders en een zaagmachine weg genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: hennepkwekerijen
De politie heeft maandagochtend in twee panden aan de Opaalstraat en Grote Beerstraat onderzoek gedaan naar een hennepkwekerij. Naar aanleiding van overlast klachten stelden agenten een onderzoek in de woning Opaalstraat in. Daar werd een kleine kwekerij met 350 planten aangetroffen. In het pand werd illegaal stroom afgetapt voor het inwerking hebben van de kwekerij. De 33-jarige bewoner verklaarde in een woning aan de Grote Beerstraat ook een kwekerij op zolder te hebben. Ook daar werden 400 planten aangetroffen. De kwekrijen werden ontmanteld en de apparatuur werd in beslag genomen. De bewoner is na verhoor weer naar huis gestuurd.

Groningen: duur krantje
Een 28-jarige man uit Groningen werd maandagmiddag betrapt bij de diefstal uit een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep. De man probeerde een tijdschrift weg te nemen, maar buiten de winkel werd hij door twee agenten opgepakt. Aan het bureau kreeg de man een boete van 140 Euro opgelegd. Duur krantje dus.

Groningen: gebruikster ingesloten
De politie heeft maandagavond op de Resedastraat een 34-jarige Groningse aangehouden. De vrouw zat samen met twee mannen dope te gebruiken in een auto. Toen agenten de gegevens van de drie natrokken bleek de vrouw nog 28 dagen te moeten zitten. Zij werd daarop aangehouden en ingesloten. De beide andere verdachten kregen een proces verbaal voor overlast.

Groningen: inbreker betrapt
Een buurtbewoner zag maandagmiddag een 28-jarige Groninger een woning aan de Meerpaal binnen dringen. De verdachte bleek een deur te hebben ingetrapt. Toen agenten de woning binnen gingen troffen zij de man in de woonkamer van de flat aan. Hij bleek inmiddels een fototoestel onder zijn kleding te hebben verstopt. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: lading op wegdek
Agenten troffen maandagmiddag op het Damsterdiep een 37-jarige Stadjer aan die achter zijn auto een aanhangwagen vervoerde waarop zoveel sloop afval zat, dat deze op de weg dreigde te vallen. Toen agenten de man op de secundaire rijbaan wilden laten stoppen, viel een deel van de lading op de weg en beschadigde daarbij een geparkeerd staande auto. De reinigingsdienst moest worden gewaarschuwd om de weg schoon te maken. De bestuurder kreeg een proces verbaal.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Praediniussingel werd maandagavond een 29-jarige man uit Groningen opgepakt. De man hing op verschillende parkeerplaatsen rond en zocht geparkeerde autos af. Op de Praediniussingel brak hij een auto open en doorzocht deze. De verdachte kon nog in de auto worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie