Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 05-03-2002

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Motor te water

MAARSSEN Op maandag 4 maart keek een Maarssenaar vreemd op toen hij hoorde dat zijn motor niet in de tuin stond, maar zich tussen de vissen had begeven.

Rond 14.35 uur liep een getuige op de Oostwaard. Naast de brug van de Sweserengseweg zag hij het achterlicht van een motor boven het wateroppervlak van de Vecht uitsteken. De politie werd gewaarschuwd en de sportmotor werd uit de Vecht getakeld.

Politiemensen namen telefonisch contact op met de eigenaar. Deze man, 25 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, verkeerde in de veronderstelling dat zijn motor nog gewoon in de achtertuin van zijn woning aan de Zwanenkamp stond. Hij bleek dus te zijn gestolen. De eigenaar vertelde dat hij de afgelopen tijd bezig was geweest met reparaties aan de motor en dat het motorblok nog niet goed liep. Mogelijk dat dit de reden is geweest dat de dief de motor in de Vecht heeft gedumpt.

Inbrekers overlopen

MAARSSEN Op maandag 4 maart werden twee inbrekers overlopen, waarna zij het hazenpad kozen.

Rond 21.00 uur kwam de 49-jarige bewoner van een woning aan de Bolensteinsestraat thuis. Toen hij de voordeur opende, zag hij twee mannen de trap af komen. Beide mannen hadden een zeer prijzig plasmascherm (televisie met zeer plat beeldscherm) in hun handen. Die lieten zij spontaan uit hun handen vallen en gingen er vandoor. Zij hadden ook al een DVD-speler met speakers buiten de woning klaargezet voor transport.

Door meerdere politiemensen is direct een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de beide verdachten werden niet meer aangetroffen. Zij bleken bij de woning te zijn gekomen door over de schutting te klimmen en hadden een ruitje vernield om naar binnen te kunnen. Voor zover nu bekend is er niets uit de woning weggenomen.

Autokraker ontmoet bloembak

MONTFOORT Op maandag 4 maart werd een man voor diefstal van goederen uit een auto aangehouden.

Rond 23.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Aardvletterweg door twee mannen in auto`s zou worden ingebroken. Bij het ter plaatse komen, zagen politiemensen twee mannen wegrennen van het terrein van een bedrijf. Zij zette de achtervolging op de beide verdachten in. Een verdachte ging zo op in het harde rennen, dat hij daarbij vergat ook zijn ogen te gebruiken. Hij zag een bloembak van een meter breed over het hoofd en ging vervolgens onderuit. Na te zijn opgekrabbeld, probeerde hij nog weg te rennen, maar was inmiddels zo uitgeput dat hij zijn vlucht maar staakte. De man, 29 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, werd aangehouden. De andere verdachte slaagde erin te ontkomen.

Zij hadden op het terrein aan de Aardvletterweg het gehele interieur uit een auto gebouwd en dat klaargelegd voor transport. Bij de auto werden diverse breekwerktuigen aangetroffen. De 35-jarige Montfoortse eigenaar van de auto deed aan het begin van de nacht aangifte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie