Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord cao British American Tobacco

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-03-2002

Principeakkoord cao British American Tobacco

Werkgevers en CNV Voeding hebben een cao-akkoord bereikt voor de 1.450 werknemers van British American Tobacco (BAT). De loonsverhogingen verschillen voor de twee vestigingen. Dit komt omdat Amsterdam een vorm van prestatiebeloning kent zonder periodieke verhogingen, die Zevenaar wel heeft.

De lonen van de 450 werknemers in Amsterdam worden verhoogd met 2,75 procent. Daarnaast is er een ruimte van 1,5 procent van de loonsom beschikbaar voor prestatiebeloning.
De 1.000 werknemers in Zevenaar krijgen een verhoging van 3,5 procent met nog eens 0,75 procent voor periodieke verhogingen. Voor beide vestigingen geldt dat de automatische prijscompensatie in de cao blijft. Dit betekent dat wanneer de inflatie hoger is dan de afgesproken loonsverhogingen van 2,75 en 3,5 procent, het verschil wordt uitbetaald per 1 oktober 2002.

Daarnaast is afgesproken dat de franchise wordt verlaagd met 1.051,86 euro (2.318 gulden), daardoor wordt de pensioengrondslag verhoogd. Hierdoor krijgen werknemers over een groter deel van het salaris een pensioenuitkering.
Vervolgens zijn er nog afspraken over cao à la carte, uitbreiding van vakantierechten, verhoging van de overwerktoeslag, zorgverlof en een hoger budget voor kinderopvang.
De cao heeft een looptijd van 1 januari 2002 tot en met 31 december 2002.
Ronald Zwijnenburg, onderhandelaar CNV Voeding: "Voor Amsterdam een uitstekend resultaat. De mensen in Zevenaar krijgen iets minder, maar ik verwacht dat onze leden daar er vrijdag ook mee akkoord gaan."

Houten, 5 maart 2002

Nadere inlichtingen:

Ronald Zwijnenburg (bestuurder),
026 - 495 53 22 (kantoor)
Nancy Abelskamp (persvoorlichter),
030 - 6348242

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie