Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Leeuwen Buizen Groep sluit 2001 af met winst

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Leeuwen Buizen
Zoek soortgelijke berichten

Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Buizen Groep sluit 2001 af met winst

voorlopig groepsresultaat 2001 positief

efficiëntere bedrijfsvoering dankzij kostenbesparingen en investeringen

gezonde financiële basis

ZWIJNDRECHT, 5 maart 2002 - Na een verliesgevend 2000 heeft de Van Leeuwen Buizen Groep naar verwachting* over 2001 een bescheiden winst gerealiseerd bij een iets hoger omzetniveau. Het operationeel resultaat is in 2001 duidelijk verbeterd ten opzichte van 2000 dankzij sterk verbeterde marges, door kostenbesparingen en als gevolg van het afstoten van de verliesgevende activiteiten in de Verenigde Staten begin 2001.

Teneinde de winst structureel op een aanvaardbaar niveau te brengen heeft de Van Leeuwen Buizen Groep in de tweede helft van 2001 bij verschillende werkmaatschappijen herstructureringen in gang gezet. Tevens doet het bedrijf omvangrijke investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen en verdere automatisering. Deze maatregelen leiden tot een efficiëntere organisatie, een betere service aan de klant en een substantieel lager kostenniveau. De met de herstructurering gemoeide kosten worden voldaan uit bestaande voorzieningen. De financiële positie van het bedrijf is onveranderd sterk.

Van Leeuwen Buizen Groep
De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. Momenteel telt de Groep 27 vestigingen verspreid over Europa, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Australië en Canada. De omzet bedraagt 460 miljoen euro en er werken
1.000 medewerkers.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie