Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdere versterking bestaande expertise KUN en UMC

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verdere versterking bestaande expertise KUN en UMC St. Radboud Nieuw nationaal centrum voor Stofwisselingsonderzoek Het Nationaal Centrum voor Metabolic Genomics (NCMG) is een nieuw onderzoeksinstituut van de KU Nijmegen en het UMC St. Radboud. Het houdt zich bezig met de stofwisseling (het metabolisme) in de brede zin en met de energiehuishouding in het bijzonder. Stofwisselingsstoornissen vormen aanleiding voor tal van ziekten, zoals obesitas, diabetes, hart- vaat-, en nierziekten, doofheid, blindheid, spierziekten, en de ziekte van Parkinson. Daarnaast speelt stofwisseling een rol bij veel andere ziekten. In Nijmegen werken onderzoekers op het gebied van de moleculaire levenswetenschappen, genetica en bioinformatica, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie