Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda 2010 Provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Soest

Agenda 2010 Provincie Utrecht. Ook u kunt uw mening geven!

Provinciale staten zijn bezig een Agenda 2010 op te stellen. Zij willen op 8 april besluiten tien grote concrete sleutelprojecten voor de toekomst te selecteren, De staten willen ook graag uw mening horen. U kunt deze geven tussen nu en 25 maart a.s. Ga naar www.agenda2010.nl en breng uw top-3 score uit. U vindt er ook meer informatie.

Vorig jaar is de provincie gestart met de voorbereiding van deze Agenda 2010. Ook de gemeente Soest heeft enkele beleidsstandpunten ingebracht o.a.:

* Soest wil geen verdere stedelijke uitbreiding. Dit betekent verdichten en ontwikkelen binnen reeds verstedelijkt gebied;
* Daarbuiten actieve versterking van natuur- en landschapswaarden, zowel via uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten als, waar nodig, via aankoop van terreinen;

* Behouden van de vitaliteit van Soesterberg is een zwaarwegend belang. Planontwikkeling van derden rondom Soesterberg heeft daarom de bijzondere aandacht van de gemeente.
---

Verslag Slotavond TOSS 2015 op www.soest.nl

Tijdens de Slotavond van de Toekomst Oriëntatie Soest / Soesterberg - TOSS 2015 - op 13 december 2001 zijn 24 'Aanbeveling aan de Toekomst, vanuit de samenleving aan de politieke partijen en het gemeentebestuur' vastgesteld.

Deze aanbevelingen waren in concept door de Stuurgroep TOSS 2015 hoofdzakelijk gedestilleerd uit de inbreng van de deelnemers aan de zes TOSS-themabijeenkomsten, gehouden in de periode juni tot en met december 2001. De zes thema's waren Ruimte voor wonen en werken, Soesterberg, Winkelen en Bedrijvigheid, Kunst en Cultuur, Recreatie en Sport, Leefbaarheid, Veiligheid en Zorg, en Mobiliteit.

Inmiddels is het officiële verslag van genoemde slotbijeenkomst verschenen en geplaatst op de gemeentelijke website, onder www.soest.nl > Bestuur & beleid > TOSS > VII. Slotavond

Het verslag maakt ook onderdeel uit van het Slotmanifest TOSS 2015, dat op 26 maart wordt aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad.
---

verkeer.
Tijdens het verkeersspreekuur krijgt de inwoner van de gemeente Soest

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie