Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag treedt toe tot Suriname-platform

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-05: Gemeente Den Haag treedt toe tot Suriname-platform

De gemeente Den Haag zal toetreden tot het Suriname-platform dat recent is opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Burgemeester en wethouders hebben vandaag daartoe een besluit genomen. Het platform is bedoeld voor lagere overheden die samenwerken met Surinaamse districten of dat willen gaan doen.

In het Suriname-platform vindt afstemming plaats, wordt expertise uitgewisseld en worden gezamenlijke activiteiten voorbereid. De VNG voert het secretariaat van het platform, bundelt en ontsluit informatie en onderzoekt externe financieringsmogelijkheden.

Naast Den Haag zijn ook onder meer de gemeenten Amsterdam en Rotterdam aangesloten bij het Suriname-platform. Het platform wordt voorgezeten door de burgemeester van Spijkenisse. Het platform wordt voorlopig aangegaan voor een jaar. Daarna wordt bezien of het moet worden voortgezet.

5 maart 2002

last update: 5 maart 2002 ;pag.: 11542; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie