Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Natuurhistorisch Museum Maastricht

Datum nieuwsfeit: 05-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Natuurhistorisch Museum Maastricht
Zoek soortgelijke berichten

Natuurhistorisch Museum Maastricht


Nieuws

Kompas 2002

Je raakt er niet uitgekeken! Wat dacht je van versteende planten van 300 miljoen jaar oud? Of van het grootste dier dat ooit in Nederland geleefd heeft: de 12 tot 15 meter lange Mosasaurus? Of kruip eens in het Vossenhol. Geef vogels een naam met behulp van een computer. Of liever griezelen bij de vitrine met mummies? Er is altijd wel wat te doen. En met je Kompas ben je iedere dag welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.

Extraatjes

Op de volgende dagen is een bezoek extra de moeite waard. Dan wordt om 15 uur een groepsfoto gemaakt van alle kinderen met een Kompas. Die kun je 's avonds vanaf 19 uur op het internet bekijken onder www.nhmmaastricht.nl/Kompas. Kan iedereen je op het internet zien!

Dinsdag 9 juli kun je meehelpen met het honing slingeren. De bijen in de bijenstal hebben weer vreselijk hun best gedaan om honing te maken. Je kunt niet alleen zien hoe de honing wordt geoogst: je kunt zelf meehelpen en natuurlijk ook proeven. Vanaf 14.00 uur, maar van te voren even reserveren!

Dinsdag 16 juli gaan we op zoek naar alles wat klein is. Er staan verschillende microscopen klaar om te kijken wat er in een druppel water zit. Of wat er onder je nagels vandaan komt! Vanaf 14.00 uur maar je moet van te voren wel even reserveren.

Dinsdag 23 juli staat helemaal in het teken van de mergel. We hebben films en rondleidingen. Maar je kunt zelf ook aan de slag in ons mergelpracticum. Vanaf 14.00 uur maar reserveren is verplicht.

Donderdag 13 augustus kun je met al je vakantievondsten naar het museum komen. We helpen je graag vertellen wat voor bijzondere stenen, schelpen, veren of andere dingen je gevonden hebt. Je kunt zonder reserveren langs komen tussen 14.00 en 16.00 uur.

De Bosquetplein 7 tel.: 3505490

maandag t/m zondag 14.00 - 17.00

kinderen onder 11 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene

Kom-pas-tarief 1,50 (zonder pas 2,00) volwassenen 3,00

BUSHALTE Papenstraat / Tongersestraat LIJN 3, 4, 9, 12, 21, 28 en 2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie